Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, Χριστός Ανέστη!

ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ βελάζουν, τα κατσικάκια επίσης, τα πουλάκια κελαηδούν... Κρίμα που κανείς μας δεν έχει την όρεξη να τ’ ακούσει. Μας έχουν σπάσει τα τύμπανα των αυτιών οι κάθε λογής... σπρεντολόγοι, που πιάνουν δουλειά από πριν χαράξει η μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΕΕΙ που άρχισαν οι Γερμανοί να βομβαρδίζουν το Λονδίνο έτυχε να είναι ο Τσώρτσιλ στον κουρέα του. Δουλειά τους και δουλειά μας, είπε αυστηρά στον κουρέα που παραλίγο να τα κάνει πάνω του απ’ την τρομάρα.

TΟ ΠΙΑΣΑΤΕ το υπονοούμενο, μάλλον τα υπονοούμενα, το ξέρω. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ θείο, ελάτε στο θείο, ελάτε στο θείο... Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε σε ποιον... θείο μας λένε να πάμε. Και να μου πείτε ότι δεν ξέρετε, δεν θα σας πιστέψω.

ΝΑ ΠΑΤΕ μόνοι σας έστω και παραπατώντας, για να μη σας πάνε με τους τέσσερις, μας συμβουλεύουν μερικοί μερικοί. Αξιος ο μισθός τους.

Η ΡΟΗ ΤΗΣ διαρροής. Η κατά συρροή διαρροή. Η εισροή της συρροής. Η εκροή της διαρροής. Κλιμακωτό σχήμα, αποκλιμακούμενο. Αισιόδοξο το σενάριο ε;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέλος πριν απ’ το τέλος, επιμένουν να λένε οι δικηγόροι των Χανίων σχετικά με το Εφετείο. Την ώρα ακριβώς που κάποιοι είναι έτοιμοι να ψάλλουν το “Αιωνία αυτού η μνήμη”. Ιδωμεν τι κατάληξη θα ’χει το απόλυτο ρουσφέτι!

ΑΚΟΥΩ ΚΟΥΦΙΑ τα ντουφέκια/ ακούω σμίξιμο σπαθιών/ ακούω βόλια, ακούω πελέκια/ ακούω τρίξιμο δοντιών... Αυτά όπως έγραψε το “Βήμα” χθες, κατά τη “μετατόπιση της τεκτονικής πλάκας που συνδέει τα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης με το πολιτικό γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου”.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Επαμεινώνδας, Ζήνων, Διονύσιος, Αναξιμένης, Ετεοκλής, Ηρακλής, Ηφαιστίων, Πελοπίδας, Περικλής, Παρμενίων, Πίνδαρος, Πολύβιος, Προμηθέας, Θεμιστοκλής, Θεόφραστος, Θησέας, Ισοκράτης, Μάξιμος, Ξενοφών, Μιλτιάδης, Ομηρος, Φιλοποίμην, Τιμόθεος, Σοφοκλής, Φωκίων, Σωκράτης. Τρεις εννιάδες (3Χ9) ή εννιά τριάδες (9Χ3=27) είναι οι άγιοι με αρχαία ονόματα που γιορτάζουν σήμερα. Εκτός απ’ τον Γρηγόριο τον Ε’, που απαγχόνισαν ως γνωστόν οι Τούρκοι το Πάσχα του 1821, και τους αγνώστων για μένα στοιχείων, Τερέντιο και Δήμο... Σχεδόν όλη η αρχαία Ελλάς, δηλαδή...

ΕΙΣ ΠΑΝΙ οι ουχί σπανοί Ισπανοί ισπανικόν ιππικόν θα ζωγραφίζουν απόψε! Η μητέρα των μαχών μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου της Μαδρίτης στις 11 μ.μ. Οσοι πιστοί της στρογγυλής θεάς πάρτε θέσεις στους καναπέδες σας κι απολαύστε το. Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση!

Π. ΑΠΟΣΤΟΛΗ Διαμαντούδη, εφημέριο Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας: Ιδιαίτερα ψυχωφελές για κάθε χριστιανό το λίαν επιμελημένο Ημερολόγιο της Ενορίας σας, που είχατε την καλοσύνη να μου δώσετε, μια που σ’ αυτό συμπεριλάβατε το κορυφαίο λατρευτικό γεγονός της ορθόδοξης πίστης, που είναι η θεία λειτουργία. Εύχομαι να αποβεί και υλικά ωφέλιμο δεδομένου ότι, όπως γράφετε, οι όποιες εισπράξεις θα διατεθούν για την κατασκευή του τέμπλου του Ναού.

ΚΑΠΟΤΕ κατηγόρησε τον Αρίστιππο ένας φίλος του γιατί τον είδε να γονατίζει μπροστά στον τύραννο Διονύσιο. Ο Αρίστιππος χωρίς να χάσει καθόλου την ψυχραιμία του, του απάντησε: “Δεν φταίω εγώ γι’ αυτό, φταίει ο Διονύσιος που έχει τα αυτιά στα πόδια του”.

“Χάθηκε αυτός ο οδοιπόρος./ Είχε συνάξει λίγα φύλλα/ ένα κλαδί γεμάτο φως/ είχε πονέσει./ Και τώρα χάθηκε/ Αγγίζοντας αληθινά πουλιά στο έρεβος/ αγγίζει νέους ουρανούς/ η προσευχή του μάχη./ Εαρ μικρό, έαρ βαθύ, έαρ συντετριμμένο”.
Το ποίημα “Ασμα μικρό” του Νίκου Καρούζου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικαα Νέα(10.04.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου