Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών



Σ’ ένα ταξίδι στον κόσμο των τριών τελευταίων παραμυθιών της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη, που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, μας καλούν την Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 7 μ.μ., η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Ένωση των Πνευματικών Δημιουργών του Νομού μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, θα παρουσιαστούν: το βιβλίο «Να σ’ αγαπούν και ν’ αγαπάς» (Εκδ. ΑΓΚΥΡΑ) από τον δάσκαλο Χρήστο Π. Κωνσταντουδάκη, το βιβλίο «Το νησί που ταξίδευε» (Εκδ. ΒΙΒΛΙΟΦΩΝΟ) από την τ. σχολική σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής – θεατρολόγο Αγγέλα Μάλμου και το βιβλίο «Ο Λυκούργος και το δίχτυ της αγάπης» (Εκδ. ΑΓΚΥΡΑ) από την ιατρό, λογοτέχνη και νομαρχιακή σύμβουλο δρ Πηνελόπη Ι. Ντουντουλάκη, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ – ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.
Η Ευδοκία Σκορδαλά - Κακατσάκη γεννήθηκε στη Χώρα Σαμοθράκης και κατοικεί στα Χανιά. Σπούδασε Οικιακή Οικονομία και νηπιαγωγός. Δούλεψε ως εργοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρείο Χανίων.
Είναι μέλος των Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Είναι συνεργάτις της καθημερινής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» και του Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) στο πρόγραμμα «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία» και παραγωγός της παιδικής εκπομπής «Παραμύθι... μυθικό!» στον ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολης Χανίων «Μαρτυρία». Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Ήταν υποψήφια (sort list) δύο χρονιές για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
Βιβλία της: «Με το σουραύλι της καρδιάς μου», ποιήματα (αυτοέκδοση). Τα παραμύθια «Ένα αστέρι πέφτει στη γη», «Ο Βασιλιάς των Ονείρων», «Να σ’ αγαπούν και ν’ αγαπάς», «Ο Λυκούργος και το δίχτυ της αγάπης» και το παιδικό μυθιστόρημα «Με λένε Ελπίδα» από τις εκδόσεις «Άγκυρα», το παραμύθι «Ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο» από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» και το παραμύθι «Το νησί που ταξίδευε» από τις εκδόσεις «Βιβλιόφωνο».
Υπό έκδοση: από τις εκδόσεις «Βιβλιόφωνο» βρίσκεται το παραμύθι της «Ένα παράξενο γαϊτανάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου