Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

“ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ καλώς εναντίον μας”, για να θυμηθώ τον τίτλο ενός βιβλίου που έγραψε ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης ή όλα βαίνουν κακώς υπέρ ημών; Διαλέγετε και παίρνετε. Δικαίωμα άλλης επιλογής προς το παρόν δεν βλέπω.

Ο ΦΟΒΟΣ του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Διορθώνω. Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι. Στα ένδεκα βήματα μας έχουν στημένους και σουτάρουν εναλλάξ. Ο Ζαν Ζακ Τρισέ, ο Ολι Ρεν και ο Ντομινίκ Στρος Καν. Δι’ αντιπροσώπων των.

Ο,ΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΕ! Ο δίσκος ήδη περιφέρεται ανά τας Ευρώπας. Βοηθήστε στραβοί τον ανοιχτομάτη. Ο Θεός να τον κάνει ανοιχτομάτη.

ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙΤΕ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Αγγελοποιήστε το! Ο φύλακας άγγελός μας είναι. Ο προστάτης μας! Ο σωτήρας μας!

ΣΤΟ ΙΔΙΟ γερμανικό έργο θεατές. Αντε να γίνουν οι εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας να τελειώνουμε. Για να δούμε τι θα δούμε παρακάτω.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΙΝ! Οχι βέβαια. Υπό κηδεμονίαν! Υπό τριπλήν κηδεμονίαν... Σιγά το νέο! Πάει αυτό, πάλιωσε. Πάμε γι’ άλλα.

ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και καθαρίσαμε! Εμπρός για το χτίσιμο της νέας Νέας Δημοκρατίας. Δίχως τα βαρίδια και τα βάρη του παρελθόντος.

ΦΕΓΓΑΡΙ, ΦΕΓΓΕ να χαρείς, μέχρι να ’ρθει εκείνη/ Αυτή που με τη λάμψη της τη σκοτεινιά μου σβήνει. Καθαρά ερωτική η μαντινάδα που μου έστειλε προχθές, μέσω κινητού, όπως πάντα ο Ηλίας ο Σταματάκης. Κατά δήλωσή του καθαρά ερωτική. Ξαναδιαβάζοντάς την, ωστόσο, κάτι μου λέει ότι δεν είναι μόνο ερωτική. Για ξαναδιαβάστε την κι εσείς... Ποιο είναι το φεγγάρι; Ποια είναι εκείνη που με τη λάμψη της σβήνει την σκοτεινιά;

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ νεσκαφέ στο αεροδρόμιο Χανίων; Να τον πληρώσεις 4,50 ευρώ, γιατί να μην τον πληρώσεις. Ας τον έπινες μέσα στο αεροπλάνο απολαμβάνοντας την πτήση σου, καλή μου φίλη απ’ τον Βόλο.

“ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι περισσότερο απ’ ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αρχίζοντας από τον άμεσο κύκλο του γνωστού μας περιβάλλοντος, της πόλεως, της χώρας μας και επεκτείνοντας την εμβέλεια του νου και της καρδιάς μας για την ανακούφιση της φτώχειας όπου Γης”. Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (“Χριστιανική”, Πέμπτη 15 Απριλίου τ.ε.).

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ κόσμο των παραμυθιών της Ευδοκίας, αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Οσα παιδιά, ηλικίας τεσσάρων μέχρι εκατόν τεσσάρων ετών, προσέλθετε. Αφού θα έχετε πάει στην ξενάγηση που κάνει το απόγευμα (5.30 μ.μ.) στο Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης η ΙΛΑΕΚ. Εντάξει, γείτονα, το ξέρω. Με τίποτα, δεν χάνεις τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, εσύ!

Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ έλεγε πως τα χρόνια και ο ύπνος από σιγά σιγά δείχνουν στον άνθρωπο τον δρόμο προς τον θάνατο. Οταν οι φίλοι του του έλεγαν να ασχοληθεί με προσωπικές του υποθέσεις τους έλεγε: “Εσείς ζητάτε κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Αδύνατο να αφαιρέσω χρόνο από τη φιλοσοφία, γιατί μια στάλα σοφίας αξίζει όσο ένα πιθάρι γεμάτο χρυσάφι”.

“Φέτος δεν φάνηκε η Ανοιξη/ Κοιμάται μέσα στις ρίζες/ και στα καμένα δέντρα/ του μικρού τους δάσους/ Το ξέρουνε τα παιδιά και τριγυρίζουν λυπημένα/ Κι η Ανοιξη που ξέρει/ πως δίχως της δεν κάνουν τα παιδιά/ με τη μοναδική του δάσους ανεμώνα,/ γραφή τους στέλνει, τους μηνά/ Εϊ παιδιά, θα ’ρθω του χρόνουουου!/ Και τα παιδιά/ χαμογελούν στην ανεμώνα/ κρύβουν το μήνυμα της Ανοιξης/ στην καρδιά τους και περιμένουν”.

Από το ποίημα “Φέτος η Ανοιξη” της Ευδοκίας Σκορδαλά - Κακατσάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(27.04.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου