Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΘΕΟΚΛΗ ΝΙΚ. ΚΑΚΑΤΣΗ
ΓΡΑΦΟΥΝ Η ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ


ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ


Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη γαι την τιμητική επιλογή, για όλη τη συνεργασία, για την εξαιρετική προβολή και για τη φιλοξενία! Να είσαι πάντα γερός, δυνατός και δοτικός σε όλους, όπως είσαι και εσύ και τα παιδιά σου. Τιμή μου που γνώρισα όλη την ευρύτερη οικογένεια, όχι μόνο για την ιστορική προσφορά της αλλά και για τη συνοχή και το ήθος της που κρατάει τόσο μέσα στο χρόνο! Η αφιέρωση του δικού μου χρόνου στην αναζήτηση της δράσης του εξαίρετου παππού με δίδαξε πολλά και με έπεισε για άλλη μία φορά ότι αξίζει να ψάχνουμε και να μελετάμε το παρελθόν σεκάθε πτυχή του! Βέβαια, χωρίς τη δική σου καθοδήγηση, η διερεύνηση θα ήταν πολύ πιο χρονοβόρα και πιο επίπονη. Χθες σκεφτόμουν ότι έχετε πράγματα ακόμη που μπορείτε να συμπληρώσετε: φωτογραφικό υλικό, καταγραφή άλλων εκπροσώπων της οικογένειας πριν και μετά το Θεοκλή, παρακλάδια της οικογένειας σε άλλες μακρινές χώρες. Ίσως, βέβαια, αυτά θα είναι πιο προσιτά σε εσάς τους επιγόνους. Πάντως με πείσατε να είμαι στη διάθεσή σας και σε κάθε άλλη περίσταση! Χαιρετισμούς σε όλους.

Στέλλα Αλιγιζάκη




ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ

Το ωραιότατο και εκφραστικότατο Ριζίτικο  που τραγουδήσατε «καμάρι πάνε τα ωζά, στολί (στιλίδι) πάνε κι οι γ’ αίγες, μα πιά στολί (στολίδι) ν’ οι γ΄εδικοί όντε συμπορ- πατούνε», παρουσίασε την πανέμορφη εικόνα της ιστορικής οικογένειάς σου, της οικογένειας των Κακατσάκηδων!  Να  είστε όλοι καλά! Να δημιουργείτε! Να προκόβετε! Να τιμάτε τον τόπο και όλους τους «προαπερασμένους», τους γενναίους προγόνους σας!
Η ψυχή του καπετάν Θεοκλή σίγουρα θα αγάλλεται που η γενιά του πορεύεται το σωστό δρόμο, με τις αξίες και την πίστη στο  ήθος και στις παραδόσεις του Αποκό- ρωνα και της Κρήτης!
Βρεθήκαμε (εγώ και η Κλειώ), χάρη στην ευγενική πρόσκλησή σου στο πανέμορφο Νίππος και δεν βρίσκομε λόγια να εκφράσομε τη χαρά και τη συγκίνησή μας! Όλα ήταν τέλεια! Άψογα! Εξαιρετικά!

   Σας ευχαριστούμε απ’ την καρδιά μας! 
Βασίλης Χαρωνίτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου