Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ... ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
O Γουέιν Ρούνεϊ είναι ένας από τους σπουδαιότερους Αγγλους ποδοσφαιριστές που ακόμη παίζει ποδόσφαιρο σε ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο και πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου- στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.
Οντας ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών τόσο για την πρώην ομάδα του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και για την εθνική Αγγλίας, πολυεκατομμυριούχος, αποτελεί ίνδαλμα και πρότυπο για πολλούς πιτσιρικάδες και όχι μόνο, ανά τον κόσμο!
Το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Ρούνει πιάστηκε να οδηγεί κοντά στο σπίτι του υπό την επήρεια αλκοόλ. (Η τροχαία τον είχε σταματήσει επειδή ένα από τα πίσω φανάρια του αυτοκινήτου του δεν άναβε).
Την επόμενη ημέρα ορίστηκε δικάσιμη για τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την πράξη μου, αναλαμβάνω τις ευθύνες και ξέρω ότι απογοήτευσα την οικογένειά μου και τους θαυμαστές μου… Εχω μετανιώσει για το τρομερό λάθος που έκανα»!
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Ρούνει και του επέβαλε την ποινή που αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα:  Αφαίρεση διπλώματος για δύο χρόνια και 100 μέρες κοινωνική εργασία που θα επιλέξει ο ίδιος.
Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο ποδοσφαιριστής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «[…]θέλω δημόσια να ζητήσω συγγνώμη για την αδιαμφισβήτητη έλλειψη κρίσης μου να οδηγήσω έχοντας ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο (σ.σ. πόσης αλκοόλ). Ηταν εντελώς λάθος. Εχω ήδη εκφράσει τη λύπη μου στην οικογένειά μου, τον διευθυντή και τον πρόεδρό μου, και όλους τους παίκτες της FC Everton (σ.σ. η ομάδα με την οποία αγωνίζεται φέτος). Τώρα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους οπαδούς και όλους τους άλλους που με παρακολούθησαν και με στήριξαν καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Φυσικά, δέχομαι την ποινή του δικαστηρίου και ελπίζω ότι μπορώ κάπως να αποζημιώσω με την κοινωνική εργασία μου».
Τώρα ας προσπαθήσουμε να συλλογιστούμε το παρακάτω: Φανταστείτε στην Ελλάδα έναν πολυεκατομμυριούχο να τον σταματάνε για ένα φανάρι του αυτοκινήτου του που δεν λειτουργεί, να του κάνουν έλεγχο για αλκοόλ, να τον οδηγούν στο Δικαστήριο… κι αυτός εκεί να αποδέχεται τις κατηγορίες! Να βγαίνει άμεσα η απόφαση, και τη βαριά ποινή -δίχως εφέσεις κ.λπ.- να αποδέχεται ο ένοχος! Επιπλέον ο ίδιος να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του για 100 ημέρες στη πόλη ή στην περιοχή όπου ζει και να δηλώνει ευθαρσώς «θα πληρώσω το τίμημα όπως ορίζει ο Νόμος!». Τέλος να ζητάει συγγνώμη από όλους (οικογένεια, κόσμο,  κ.λπ.) διότι τους απογοήτευσε με την άσχημη πράξη του: να οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ.
Μπορείτε να… φανταστείτε ότι κάποτε κι εδώ θα φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο;

Χανιώτικα νέα (20.09.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου