Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ με μια μέρα καθυστέρηση και καλό μήνα με δύο μέρες καθυστέρηση!
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ τα γράψαμε, όσα ήτανε να γράψουμε, το Σάββατο, για τον Μάρτη θα γράψουμε, όσα είναι να γράψουμε σήμερα. Μην παρεξηγηθεί και τα πάρει αλλά κάπα ο Πεντάγνωμος και μας αλλάξει τον αδόξαστο.
ΣΤΟΝ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΘΕΟ του πολέμου, στο Θεό Mars, στον δικό μας Αρη ήταν αφιερωμένος από τους Ρωμαίους ο τρίτος μήνας του χρόνου, γι’ αυτό του έδωσαν και τ’ όνομά του. Εκ των ων ουκ άνευ ότι θεωρούσαν τον Αρη και θεό της καλής σοδειάς, αφού ευνοούσε τη βλάστηση.
ΟΞΩ Ο ΚΟΥΤΣΟΦΛΕΒΑΡΟΣ/ όξω, ψύλλοι, ποντικοί,/ μέσα Μάρτης και χαρά/ και καλή νοικοκυρά! Ετσι ξόρκιζαν κάθε 1η του Μάρτη μια φορά τους ψύλλους και τους ποντικούς. Τώρα;
ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ επαιτώντας δια του Πρωθυπουργού μας στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, να μας σώσουν απ’ την κατρακύλα. Στη ζητιανιά βγήκαμε αδέλφια, μην και μας λυπηθούνε, το καταλάβατε;
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ ορθάνοιχτα! Γιατί το λέω; Διότι, εντάξει, οι εκλογές μπορεί να μην έρθουν από την πόρτα, ωστόσο δεν αποκλείεται να έρθουν.
ΑΠ’ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στη συνεννόηση. Αλλη λέξη η μια άλλη λέξη η άλλη. Και οι δύο, ωστόσο, μπορεί και να οδηγήσουν στη συνενοχή.
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αποδοχή, συγκατάθεση. Συνεννόηση βασικά σημαίνει συμφωνία αφού προηγήθηκε ανταλλαγή σκέψεων. Συνενοχή είναι η από κοινού ενοχή σε αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με το “Μείζον Ελληνικό Λεξικό” των Τεγόπουλου - Φυτράκη αυτά.
KΡΙΣΗ... ΞΕΚΡΙΣΗ, οι ράφτες στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πεινάσουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν λόγους να παραγγέλνουν καινούργια κουστούμια. Αλλη υπόθεση ότι δεν θα τα φορέσουν. Μήπως βάζουνε στο κεφάλι τους μίτρα όλοι οι αρχιμανδρίτες; Κι όμως όλοι τους την έχουν αγορασμένη.
ΚΑΙ ΜΕ 7% ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ, δήλωσε στο προχθεσινό Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. Και με 7% θα είναι ωραία, έπρεπε να δηλώσει. Αλλος ο Ενεστώτας κι άλλος ο Μέλλοντας.
ΑΠ’ ΤΑ BLUE GOLDEN BOYS στα green golden boys; Κατηγορηματικά όχι λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Για να δούμε τι θα δούμε. Για Golden girls πάντως δεν γίνεται λόγος από κανένα.
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή. Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία. Απ’ τα που διδάσκονται οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού στην Τουρκία. Ετσι για να ξέρουμε, μου έγραψε σε υστερόγραφο ο φίλος που μου τα έστειλε με άλλα πολλά παρόμοια.
ΔΥΟ ΒΟΣΚΟΙ ΚΟΝΤΑ στον Κρότωνα, πόλη της Σικελίας, κουβεντιάζουν για όσα τους ενδιαφέρουν και ο ένας τους προσπαθεί να παρηγορήσει τον άλλο, ονόματι Βάττο, για τους καημούς και τα βάσανα που έχει. “Φίλε Βάττε, θαρσείν χρή”, του λέει. Και συμπληρώνει. Ισως αύριο τα πράγματα να είναι καλύτερα.
“Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε/ και είπε πως θ’ αργήσει/ έχει ακόμα δυο βροχές/ και μία να χιονίσει./ Ενα δεντράκι τ’ άκουσε/ και πήγε να λυγίσει/ του είπα να ‘χει υπομονή, το φόβο να νικήσει./ Ο,τι αργεί/ κι ό,τι στη γη/ είναι βαθιά κρυμμένο/ πάλι στο φως θα βαφτιστεί/ και θα ‘ρθει ευλογημένο”...
Από το τραγούδι “Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε” του Παντελή Θαλασσινού
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(03.03.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου