Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Eυθύβολα και μη...
Σοβαροχιουμοριστικές ιλαροτραγωδίες
Το 'χα σκεφτεί παλαιότερα και μάλιστα κατά τακτά διαστήματα προσπάθησα να το κάνω πράξη -με μικρή επιτυχία- το να γράφω δηλαδή εναλλάξ κάθε εβδομάδα, άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο και άλλοτε... σοβαρά!
Και όπως προείπα αυτό το κατάφερνα πότε-πότε, αν και πολλές φορές το κατ' εμέ χιουμοριστικό ήταν πολύ σοβαρό γι' άλλους ή το δικό μου σοβαρό έκανε κάποιους να γελούν και να μου λένε ότι υπήρχε υποβόσκον χιούμορ σε αυτά που διάβαζαν!
Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μου αυτή -από Τετάρτη σε Τετάρτη να εναλλάσσεται το ύφος γραφής- κάποιες στιγμές έβλεπα τον εαυτό μου μετέωρο πάνω από τα γεγονότα στα οποία αναφερόμουν και τελικά εκείνα πολλές φορές να με καθοδηγούν...
Αυτό συνέβαινε λοιπόν; Εκείνα -τα γεγονότα- με καθοδηγούσαν ή εγώ τα έβλεπα με την ανάλογη ματιά και τα παρουσίαζα με το ύφος που τύχαινε να ορίζει η συγκεκριμένη Τετάρτη;
Το παραπάνω ερώτημα -για να εξηγούμαστε- δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα όπως ίσως φαντάζει σε κάποιους από εσάς τώρα, διότι η απάντησή του ήταν πάρα πολύ απλή και καθόλου δύσκολη να δοθεί!
Κι αυτό επειδή τα ίδια τα γεγονότα, ιδίως τα περί των πολιτικών ειδήσεων, προσώπων αλλά ακόμη και πάσης φύσεως εν Ελλάδι πρωταγωνιστών, με οδηγούσαν να διαλέξω ένα από τα δύο στοιχεία που εμπεριέχονταν σε αυτά!
Αυτό είναι από τα αξιοπερίεργα που εγείρει πάρα πολλή συζήτηση, το πώς ένα πολιτικό σκάνδαλο ή μια πολιτική πράξη -εδώ στην χώρα μας- μας οδηγεί να το θεωρούμε τόσο κωμικό-αστείο και να βάζουμε τα γέλια και συγχρόνως να προσπαθούμε να το συζητούμε ως σοβαρότατον εθνικό ζήτημα.
Τελικά δεν γνωρίζω αν είμαστε ικανοί πλέον να διαχωρίζουμε την ήρα από το στάχυ αλλά γι' αυτό που είμαι απολύτως βέβαιος είναι ότι έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν την ανικανότητά μας τόσο από... άλλους όσο κι από τους ίδιους τους εαυτούς μας!
Τελούμε εν συγχύσει που, κι αν ακόμα δεν είναι ακόμα πλήρης, προς τα εκεί οδεύει!

Υ.Γ. Η παραπάνω διαπίστωση πάντως από μόνη της δεν μπορεί να πιστωθεί ως χιουμοριστική, μάλλον ως πικρό χιούμορ!
Νεκτάριος Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(18.03.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου