Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ να βγει βγήκε.Μας έθεσαν γι’ άλλη μια φορά σε καθεστώς επιτήρησης οι Βρυξέλλες και ξεγνοιάσαμε. Τί ξεγνοιάσαμε; Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούμαστε. Μετά το βγάρσιμο της ψυχής θα μας βγάλουν και τα σώψυχα. Φίλοι σου λέει ο άλλος.
ΣΕ ΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ, σε τα μας; Τρώει η κατσίκα ταραμά; Κουτόφραγκοι, ε κουτόφραγκοι! Και με το κεφάλι να μας ρίξετε εμείς με τα πόδια θα σταθούμε.
ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΕΙΑ κατέβηκε ο πληθωρισμός στο 1,5%. Το ότι τα τρόφιμα ανέβηκαν στο 6% είναι του καλαθιού της νοικοκυράς υπόθεση. Πάει να πει αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ θάβουνε και την παπαδιά. Ερώτηση πρώτη. Ποιος είναι ο παπάς; Ερώτηση δεύτερη. Ποια είναι η παπαδιά; Ερώτηση τρίτη. Ποιοι είναι αυτοί που τους θάβουνε; Τέταρτη ερώτηση δεν υπάρχει. Αν απαντήσετε στις τρεις ερωτήσεις θα καταλάβετε και γιατί τους θάβουνε, αυτούς που θάβουνε.
ΤΕΡΜΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ κατά που φαίνεται η ιστορία “Κράμερ εναντίον Κράμερ” στο ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία “Παπανδρέου εναντίον Σημίτη” ή “Σημίτης εναντίον Παπανδρέου”, αν προτιμάτε. Και... ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ, φίλοι διορθωτές. Άλλο πράμα είναι να γράψουμε “ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει την Κυβέρνηση” κι άλλο να γράψουμε “ο ΛΑΟΣ στηρίζει την κυβέρνηση”.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ της κομισιόν η πώληση της Ολυμπιακής στη MIG. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ευλογία της μεγάλης θεάς. Διορθώνω. Χωρίς την ευλογία της μεγάλης ιέρειας της μεγάλης θεάς. Και απού κατάλαβε, κατάλαβε. Οι άλλοι δεν είναι ανάγκη να καταλάβουν. Καταλάβατε;
ΚΑΛΟΤΥΧΑ ’ΝΑΙ τα βουνά που χάρο δεν φοβούνται. Τα νταμάρια όμως; Κακότυχα βουνά!
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ για την παιδεία άρχισε. Όπως άρχισε. Δίχως παιδεία του διαλόγου. Εύκολο είναι να μάθουμε να κουβεντιάζουμε “ήσυχα κι απλά”, όπως λέει ο ποιητής;
ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ WALL STREET πάρτυ και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κηδεία στην Wall Street κηδεία και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συγκοινωνούντα δοχεία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ σε λίγο... Περισσότερη αστυνόμευση σε λίγο... Περισσότερη αστυνόμευση σε λίγο... Παλιά η κασέτα. Ίσα - ίσα που ακούγεται.
ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  του ελαιολάδου ή το ελαιόλαδο του ελαιόλαδου. Ναι, από έναν τόνο εξαρτάται η τιμή του λαδιού, από έναν τόνο. Ποιος θα βρεθεί για να τον βάλει σωστά;
ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα. Ευλογία Κυρίου κι έλεος έλθοι εφ’ ημάς...
ΚΑΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ Αρίστιππο ένας πλούσιος αλλά και πολύ φιλάργυρος άνθρωπος, και τον ρώτησε πόσα χρήματα θέλει για να παραδίνει μαθήματα στον γιο του. “Τριάντα δραχμές” του είπε ο φιλόσοφος. “Μα με τριάντα δραχμές αγοράζω ένα δούλο”, του είπε ο πλούσιος. “Και δεν τον αγοράζεις; Έτσι θα ‘χεις δυο δούλους, έναν αυτόν που θ’ αγοράσεις και τον γιο σου”, του απάντησε αγέρωχα ο Αρίστιππος.
“Θα σας μιλήσω για την αναίμακτη επανάσταση/ για τη φρουρά που άναψε τις φωτεινές εικόνες/ των διαφημίσεων, προτού παραδοθεί/ για την εισβολή στα καταστήματα και το σύνθημα: Όλα στον καταναλωτή!! Στους δρόμους κυκλοφορούν ομάδες περιφρούρησης/ για τους νοσταλγούς των αγρών και της σελήνης”...
Από το ποίημα “Χωρίς αίμα” του Σπύρου Κατσίμη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com

Βαγγέλης Κακατσάκης

τυπώστε αυτό το άρθρο
Χανιώτικα Νέα(12.03.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου