Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...Κατέστημεν όνοι;
Είμαι... όνος! Και μάλιστα με μεγάλα αυτιά, όπως λέει και το παιδικό τραγουδάκι! Μπορώ και να στο αποδείξω φίλε μου στο πί και φί που λένε!
Επιπλέον, μπορώ να σου αντικρούσω κάθε διαφορετική σου άποψη! Ολα μπορώ να τα κάνω και θεωρώ τον εαυτό μου ένα μεταλλαγμένο είδος έμβιου όντος του 21ου αιώνα!
Ετσι μ' έχουν καταστήσει -όχι καταντήσει- οι συνθήκες τη σήμερον ημέρα!
Το πιστεύω ακράδαντα αυτό που σου λέω και γι' αυτό αν κάποια στιγμή με δεις στο δρόμο και θελήσεις να με συνεφέρεις στην... κατ' εσέ ανθρώπινη πραγματικότητα, σε παρακαλώ να μην το προσπαθήσεις γιατί θα τσινίσω, θα σου γκαρίσω και σίγουρα θα σε κάνω ρεζίλι των σκυλιών που πολύ τα αγαπώ μιας και ομοιάζουν περισσότερο σε μένα απ' ό,τι στους ανθρώπους...
...Δεν τρελάθηκα όχι, μη πλανάσαι πλάνην οικτράν! Αντιθέτως! Μπορώ να σου αποδείξω ότι κάπου κι εσύ -όπως κι εγώ εξάλλου- έχεις όλα εκείνα τα στοιχεία της γαϊδουρινής υπομονής να αντέχεις και να ανέχεσαι όλα όσα παράλογα συμβαίνουν γύρω σου και να χεις φτάσει στο σημείο να μη δίνεις σημασία!
Να σ' έχουν φέρει στο σημείο εκείνο και πλέον να αντέχεις όλες τις καμτσικιές στο σώμα σου, στο μυαλό, στην ψυχή σου! Κάθε είδους καμτσικιές! Εχεις πλέον σκληραγωγηθεί τόσο, που να θεωρείς υποχρέωσή σου την τήρηση της σιωπής σου με αντάλλαγμα λίγο... σανουδάκι! Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;
Αχ καημένε συνάδελφε, αν σου 'χει μείνει λίγη ακόμη αυτοεκτίμηση και δεν έχει φυράνει το πάλαι ποτέ ανθρώπινο μυαλουδάκι σου, κάτσε και σκέψου αυτά μου τα λόγια και τότε μπορεί να με δεις με άλλο μάτι και να μη με αποπάρεις για την αρχική μου διαπίστωση! Και αν ακόμη δεν συμφωνήσεις απόλυτα με τα όσα σου είπα τουλάχιστον δεν θα διαφωνήσεις!
Παράξενα σου φαίνονται αυτά που σου είπα;
Κάποια επόμενη φορά θα στα κάνω πιο λιανά, μην ανησυχείς...

Νεκτάριος Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(11.03.09)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά τα γράφεις, αν και λίγα. Γράψε βιβλίο με τίτλο "Η μετάλλαξη του γαϊδάρου" και αν δεν γίνει best seller, δέχομαι επίπληξη και την ποινή της ισοβίου απαγόρευσης περαιτέρω ενασχόλησης με τη λογοτεχνία.
    Και πράγματι, τώρα διαπίστωσα (και σ'ευχαριστώ γι'αυτό) γιατί έχουν εξαφανιστεί ...οι όνοι. Μεταλλάχτηκαν σε...ανθρώπους, που πρέπει να έχω, να έχεις, να έχει γαϊδουρινή υπομονή για να αντέχουμε τα όποια λαχτίσματα των καιρών και μάλιστα σιωπηλά και καρτερικά (όπως τον μακαρίτη τον όνο του αείμνηστου πατέρα μου).
    Το ερώτημα είναι αυτοί που μας λαχτίζουν, τίνος ζώου αποτελούν μετάλλαξη; Γιατί σαφώς δεν είναι πρότυπα του "άνω θρώσκοντος" ανθρώπου.

    Γιάννης Πολυράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή