Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr
Ημίχρονο... στην κρίση
Από την ημέρα που ο Ολι Ρεν μας ευχήθηκε σε... άπταιστα ελληνικά kalo kouragio έχουν συμβεί τα μύρια όσα! Πλέον όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ευχή του εκείνη αποδεικνύεται πολύ εύστοχη!
Και λέω “αποδεικνύεται”, αφού καθημερινά πρέπει να το έχουμε αυτό το κουράγιο και να συνεχίζουμε να την... παλεύουμε την όποια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε!
Ακόμα κι εκείνοι που προς στιγμήν το πήρανε στο σορολόπ και στην πλάκα, τώρα θα πρέπει να έχουν αναθεωρήσει για την ενστικτώδη αντίδρασή τους όταν έμαθαν τον λόγο του Ευρωπαίου Επίτροπου!
Ο κ. Ρεν ήξερε πάρα πολύ καλά το τι επρόκειτο να επακολουθήσει όπως ακριβώς κι έγινε!
Το θέμα είναι ότι εκτός από το “kalo kouragio” θα έπρεπε να μας ευχηθεί και “kali tyhi” γιατί σίγουρα τη χρειαζόμαστε και αυτή, ίσως και παραπάνω από το kouragio για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα όσα θα ιδούν ακόμη τα ματάκια μας!
Αυτά πάνω - κάτω σκεφτόμουν καθώς περπατούσα ένα πρωί πριν από μερικές ημέρες, όταν συνάντησα ένα καλό μου φίλο που ’χα κάμποσο καιρό να δω! Επηρεασμένος από το γενικότερο κλίμα λοιπόν και μετά από τη συνηθισμένη χαιρετούρα, η συζήτηση πήγε να οδηγηθεί προς εκείνη την κατεύθυνση... περί της κρίσης!
“Μη μου μιλάς για την κρίση! Δεν θέλω ν’ ακούσω τίποτα γι’ αυτήν! Εχω ήδη κατεβάσει ρολά και φεύγω για... Africa”! μου είπε κοφτά.
Και πριν προλάβω να αρθρώσω την απορία μου σχετικά με τους λόγους της απόφασής του να μεταναστεύσει στη Μαύρη Ηπειρο και τι δουλειά βρήκε να κάνει εκεί, εκείνος με πρόλαβε!
“Σου ’χω αν θες εισιτηριάκια και για τα τρία ματς! Και με την Κορέα και με τη Νιγηρία και με την Αργεντινή! Είσαι;”.
Προς στιγμήν -δεν μπορώ να πω- δελεάστηκα! Αλλά αμέσως μετά επρυτάνευσε η λογική και οι αντικειμενικές δυσκολίες που δεν θα μπορούσαν να με αφήσουν να βρεθώ στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής...
...Εν μέσω κρίσης λοιπόν ξεκινά το μουντιάλ και με την Ελλάδα παρούσα χάρη στον Γερμανό της· θα συνεχίζω να το υποστηρίζω και σε πείσμα όλων εκείνων που με “γεια τους και χαρά τους” υποστηρίζουν ότι ο Οτο έχει φάει τα ψωμιά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου