Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ έτρεχαν προχθές και εν Ελλάδι, πλην όμως έτρεχαν μόνα τους. Κανείς δεν τα έβλεπε, κανείς δεν τα αξιολογούσε. Σαν να μην υπήρχαν. Απεργία των ΜΜΕ και τα σκυλιά δεμένα.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ χωρίς δελτία ειδήσεων στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στο Διαδίκτυο η προχθεσινή. Μια μέρα χωρίς εφημερίδες η χθεσινή. Στην κανονική ροή της ενημέρωσης από σήμερα.

ΠΑΡΕ κόσμε! Εδώ τα καλά λιμάνια, εδώ τα καλά αεροδρόμια, εδώ τα καλά ακίνητα, εδώ τα τυχερά παίγνια! Πάρε κόσμε! Όποιος προλάβει πρόλαβε! Τζάμπα πράμα! Όλα στο σφυρί!

ΩΣΤΟΣΟ ο… τροϊκός πόλεμος για τις “μισές” συντάξεις καλά κρατεί. Κατά μίαν άποψη. Κατά μίαν άλλη έχει από μέρες τελειώσει πριν καν αρχίσει. Άκου πόλεμος ενός ποντικιού με τρεις… ξενικές γάτες!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ μεθύσι/ μ' έζησε και θα με ζήσει/ θέλω να 'χω εξουσία/ πείτε τηνε και μανία/ Να με ιδεί εξουσιαστή/ η Πατρίδα κι ας χαθεί!/ Λυτρωτή της να με κράξει/ και στο διάολο, ας βουλιάξει!/ Εμέ η δόξα μου ας ζήσει,/ και το έθνος ας ψοφήσει! Επί της εποχής του Ανδρέα Λασκαράτου αυτά. Τώρα τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα!

“ΕΙΔΑ κι εγώ τον Πρωθυπουργό και του είπα πως θέλω να μου κόψουν τον μισθό. “Δύσκολο να ξεπεράσει το φράγμα των 2.500 μελών τούτη η σελίδα στο facebook που έχει σαν σύνθημα το περίφημο "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο". Δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν πλάκα με κάτι τέτοια.

ΑΠΟ ΔΩ τα στείρα, από κει τα έγγαλα! Ή μήπως από δω τα έγγαλα κι από κει τα στείρα; Όλα εντέλει είναι θέμα οπτικής γωνίας. Και της αντίληψης που έχουν περί γάλακτος οι αποχωρήσαντες και οι μη αποχωρήσαντες από τη Νέα Δημοκρατία βεβαίως, βεβαίως.

ΣΗΜΕΡΑ και αύριο οι δικηγόροι δεν απεργούν! Απλώς απέχουν των καθηκόντων τους λόγω Σαββατοκύριακου. Από Δευτέρα, πάλι…

ΚΑΘΕ χρόνο τέτοια μέρα όλοι ή σχεδόν όλοι θυμούμαστε ότι το περιβάλλον εκπέμπει SOS. Τις υπόλοιπες 364… αγρόν αγοράζουμε!

ΜΕΤΑ την μεταγραφή του Νίκου Λυμπερόπουλου η ΑΕΚ σκοπεύει να επαναφέρει στην ενεργό δράση και τον… Κώστα Νεστορίδη. Αποκλειστική είδηση για τον φ(θ)ανατικό Αεκτζή γείτονά μου.

ΜΑΡΙΑ Ζαβιανέλλη, ποιήτρια, Χανιά: Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση του ποιήματός σας “Τρυφερό τραγούδισμα του Ιούνη”. Μεταλάβατε εξ αυτού πάντες, λέω στους αναγνώστες της στήλης! Ειδικά σήμερα, “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”.


“ΒΑΣΙΛΙΑ, τα πλούτη πάντα δε σημαίνουν ευτυχία/ και πολλές φορές, νομίζω, ότι φέρνουν δυστυχία/ και «μηδένα προ του τέλους» μάθε να μην «μακαρίζεις»/ αφού, πώς θα καταλήξει ο καθένας, δεν γνωρίζεις.” Η… κατακλείδα της απάντησης που έδωσε, κατά Παβλή Πολυχρονάκη, ο Σόλων ο Αθηναίος στον Κροίσο. Η συνέχεια της ιστορίας γνωστή. Ο Κύρος, ο βασιλιάς της Περσίας, αιχμαλώτισε τον Κροίσο και για να τον θανατώσει τον έβαλε στην πυρά. “Και συνέρχεται ο Κροίσος, βλέποντας πως θα πεθάνει/ και φωνάζει Σόλων! Σόλων! Κι ο εχθρός τότε σαστίζει/ κι από τη φωτιά τον βγάζει, κι όταν του διευκρινίζει/ τι σημαίνει «Σόλων - Σόλων» τη ζωή του, του χαρίζει”.

“Φραγκοσυκιές, ξανθοί ασπάλαθοι, στο λάγνο φως του Ιούνη,/ λευκά βαρκάκια είναι δεμένα σε απόμερο καρδίας λιμάνι/ σήμαντρα εκκλησιάς, εσπερινοί και όρθροι,/ άρωμα μύρου και αχινού,/ μελαχρινό το δέρμα με χίλιους χάρτες αλμυρούς/ στα στήθια των εφήβων”…
Από το ποίημα “Τρυφερό τραγούδισμα του Ιούνη”
της Μαρίας Ζαβιανέλη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(05.06.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου