Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ! Κατά Καλάμι μεριά! Ευτυχώς μένει ακόμα τόπος στον κόλπο της Σούδας και για τους... ιθαγενείς.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ και δεν τρομοκρατούμαστε! Αυτό που έπρεπε να πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από την άνανδρη δολοφονία του υπασπιστή του το είπε. Τώρα μένει να κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει. Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ μετάφραση, αλλά και χαμένοι από χέρι, δώσαμε τις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακών. Ετσι για την τιμή των όπλων. Για να μην ειπωθεί ότι δεν πολεμήσαμε μέχρι τέλους για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. Αχ αυτό το Μνημόνιο.

ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ, σε βάθος πεντηκονταετίας τα προβλέπει το μνημόνιο. Το καλό μας, ακόμα και στη μετά θάνατο ζωή, θέλουν καλά να ’ναι οι άνθρωποι.
Ο ΘΥΜΟΣ των πολλών μοιάζει με πέλαγος αγριεμένο! Ετσι όπως το έγραψες στην ιστοσελίδα σου φίλε Γιάννη Κάκανε είναι! Πολύς ο θυμός σε πολλούς τελευταία.

ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ που κινούνται στο οδόστρωμα, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, πρέπει, λέει να έχουν φώτα, αλλιώς οι τσοπάνηδες φέρουν ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Για τους λαούς που κινούνται στο σφαγείο Ε.Ε. - ΔΝΤ δεν είπαν τίποτα, επισημαίνει “ο βοριάς” στη στήλη του “9 μποφόρ” (βλ. εφ. “Χριστιανική” 10.6.10). Δεν φταίνε για τους λαούς οι τσοπάνηδές τους!...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ αφήνουν (σ.σ.: οι Γερμανοί) τους μισθούς να αυξηθούν; Αυτό θα βοηθούσε τις υπόλοιπες χώρες να αναστηλωθούν... Τάδε έφη σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημ. “Die Zeit” ο γνωστός για τα δισεκατομμύριά του Τζορτζ Σόρος. Ρητορική η ερώτησή του, ε;

ΣΦΑΞΕ ΜΕ αγά μου, ν’ αγιάσω. Είναι κι αυτό μια τοποθέτηση. Εάν υπάρχει κάποια ελπίδα, έστω και αμυδρή, αγιοποίησης, βεβαίως βεβαίως. Αν όμως δεν υπάρχει κι είναι να πας σαν τον σκύλο στ’ αμπέλι, γιατί να δεχτείς να σε σφάξει ο αγάς; Για τις απεργίες που έχουν ξεσπάσει σ’ όλη την Ευρώπη, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, μιλούσαμε, στο σφάξιμο του αγά το γύρισε ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν θα λυθεί το κυκλοφοριακό αν ανέβει στα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνας, Μαρία μου! Αν ανεβεί στα 3 πάντως, θα λυθεί στα σίγουρα.

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ/ το τιμημένο/ δεν μπορώ/ δεν μπορώ/ να περιμένω! Το σύνθημα που θα δονούσε τη χώρα. Αν είχαμε νικήσει την Κορέα και είχαμε προχωρήσει στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ διαφορετικότητας, της ελπίδας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο, το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από το Κοινωνικό Στέκι σήμερα και αύριο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στην πόλη μας. Να πάμε. 28 αδιάφοροι και 3 φασίστες μας κάνουν 31 φασίστες. Να μην το ξεχνούμε!

ΕΝΑΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ φίλους του Γάλλου ποιητή Νικολά Μπουαλώ του μίλησε κάποτε για τα ποιήματα ενός μαρκησίου. Τούτα έδωσε να τα διαβάσει και περίμενε την εκτίμησή του. Ο Μπουαλώ όταν τα διάβασε του είπε: “Αφού σου άρεσαν αυτά τα ποιήματα, θα σου είμαι ευγνώμων αν θεωρείς τα δικά μου, για τα σκουπίδια”.

“Στην ξένη χώρα, όνειρα κάνανε/ σαν νέοι άνθρωποι, ένα σωρό./ Τα χρόνια πέρασαν κι αλί εγέρασαν/ ο Κώστας, η Αγγέλα, τ’ Αργυρώ/ Ονειρα κάνανε, όνειρα ήτανε/ κι όνειρα μείνανε θαρρώ,/ ο Κώστας, η Αγγέλα, τ’ Αργυρώ”.
Από το ποίημα της Δέσποινας Μαριανάκη - Κουτζόγλου “Ο μετανάστης”.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου