Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΠΑΕΙ να στρώσει ο καιρός να καλοκαιρέψει! Μακρινή ανάμνηση ο χειμώνας. Μη μου πείτε ότι τον αναζητάτε. Αυτό δα έλειπε.

ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ, λέει, τη δεύτερη δόση του δανείου. Πάει να πει ότι μάλλον θα τη βγάλουμε ή έστω θα την κουτσοβγάλουμε εφέτος. Για του χρόνου έχει ο Θεός.

ΚΑΤΩ το έλλειμμα, πάνω η ύφεση. Αυτόν τον τίτλο είχε ανεβάσει χθες το Nooz.gr κι είπα να τον κατεβάσω για να τον ανεβάσω στα “πεταχτά”. Με την ευχή και το “πάνω” της ύφεσης να γίνει “κάτω”.
ΤΟ 73% των αναλυτών και των επενδυτών προβλέπουν, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, ελληνική χρεοκοπία. Αφήστε τους να το προβλέπουν. Δεν έχουν ακουστά ποτέ αυτοί το τραγούδι που λέει ότι “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει/ δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά,/ μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει/ και ξανά προς τη δόξα τραβά…

ΑΝ ΔΕΝ μας σώσουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, θα μας σώσουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Αν δεν μας σώσουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, θα μας σώσουν οι φίλοι μας οι Κινέζοι. Αν δε μας σώσουν οι φίλοι μας οι Κινέζοι θα μας σώσουν οι φίλοι μας οι Λίβυοι. Καντάφι εσύ,/ ελπίδα μας χρυσή!

ΠΑΙΡΝΩ το μπαστούνι μου και σας κυνηγώ… Ο λύκος, και μη με ρωτήσετε ποιος λύκος, που τριγυρνάει έξω από το μαντρί, το λέει. Μπουκιά και συχώριο κάτι αρνιά ελευθέρας βοσκής που κυκλοφορούν τελευταία.

ΟΛΟΙ οι ανεξάρτητοι στην εκλογική πίστα. Τα όργανα δεν παίζουν για τους εξαρτημένους. Ούτε για τους εξαρτημένους εξαρτημένους ούτε για τους εξαρτημένους ανεξάρτητους.

ΕΦΕΥΡΕΣΗ το κινητό, εφεύρεση μεγάλη/ μ' αυτό της λέω σ' αγαπώ και δεν τ' ακούν οι άλλοι. Πάντα ερωτευμένος ο μαντιναδολόγος μας, ο Ηλίας ο Σταματάκης.

ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ και ασυνέπεια χαρακτηρίζονται, λέει, οι όποιες πολιτικές για τον τουρισμό, κατά τον διευθυντή των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιώργο Δρακόπουλο. Μικρό το κακό. Σ' όλους τους άλλους τομείς, όπως της παιδείας για παράδειγμα, έχουμε περίσσευμα και συνέχειας και συνέπειας.

“… ΝΑ ΨΕΞΩ και βιαστικά τους φίλους Ευρωπαίους, που με το υπό σύσταση “Μουσείο της Ευρώπης” ετοιμάζονται να διαπράξουν το κατ' εξοχήν σκάνδαλο· να παραχαράξουν δηλαδή την ιστορική αλήθεια, παραγνωρίζοντας τη σημασία του Βυζαντίου για τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.” Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, “Γιατί το Βυζάντιο”, Αθήνα 2010.
ΙΟΥΝΗ μου 'κανε τον Ιούλη την περασμένη Τρίτη ο… δαίμων του τυπογραφείου στο πρόπροτελευταίο “πεταχτό”. Μικρό το κακό είπα στον Παύλο (Παβλή) Πολυχρονάκη που μου το επεσήμανε έχοντας υπόψη τα χουνέρια που κατά καιρούς μου 'χει καμωμένα.

ΟΤΑΝ κάποτε έτυχε να φάει ο Διόνυσος, ο τύραννος των Συρακουσών με Σπαρτιάτες, είπε ότι βρήκε πολύ άνοστο τον μέλανα ζωμό που του σέρβιραν. “Θα έβρισκες πάρα πολύ νόστιμο το μαύρο μας ζωμό, αν πριν το φαγητό, κόπιαζες και γυμναζόσουν, όπως εμείς”, του απάντησαν οι Σπαρτιάτες που έτρωγαν μαζί του.

“… Τι υπάρχει πέρα κανείς δεν ξέρει/ καθώς ανεβαίνουμε προς τα εκεί/ μπακιρένια, ασημένια ή χρυσαφένια σκαλιά,/ και κόβουμε την ομίχλη που κρύβει το διάβα μας/ σαν ψωμί με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι./ Το παρελθόν είναι το ίδιο περίεργα άγιο με το μέλλον/ και η τύχη θα μας προειδοποιεί πάλι, πολύ νωρίς.”
Από το ποίημα “Τοπίο” του Όθωνα Μ. Δέφνερ.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου