Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ξελόγιασε έναν μοναχό. 'Να το κάνουμε εδώ', του είπε και του έδειξε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. 'Δεν θέλω, εδώ, ντρέπομαι τους ανθρώπους που θα με βλέπουν να μπαίνω μαζί σου', της είπε. 'Τους ανθρώπους τους ντρέπεσαι, τον Θεό δεν τον ντρέπεσαι;' τον ρώτησε η πόρνη.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ανέκδοτο δεν έχει συνέχεια. Δεν μας λέει, για παράδειγμα, αν η πόρνη μπήκε με τον μοναχό στο ξενοδοχείο για τα ... περαιτέρω ή αν χώρισαν οι δρόμοι τους. Ομως, τι σημασία έχει; Οπως και να είχε η εξέλιξη, το θέμα για τον μοναχό παραμένει.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ για κάτι άλλο στον Φάκελο των 'πεταχτών' που διατηρώ βρήκα σ’ ένα χαρτάκι την ιστορία της πόρνης και του μοναχού κι είπα ν’ αρχίσω μ’ αυτήν. Μην έχοντας απολύτως τίποτα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αλλο αν γέμισε με πολλά και διάφορα με το που άρχισα. Τα όποια επιπλέον σχόλια περιττεύουν...

ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ επιφάνεια της γης χθες τα ξημερώματα, για την Ελλάδα -και ο τελευταίος- ο 33ος, των μεταλλωρύχων. Χαράς ευαγγέλια για τους δικούς τους. Χαράς ευαγγέλια για όλους τους Χιλιανούς. Χαράς ευαγγέλια για όλους τους κατοίκους του πλανήτη Γη. Καλημέρα ήλιε! Καλημέρα, νέα ζωή!

ΩΡΑΙΟΣ, ΟΠΩΣ πάντα άλλωστε, ο Μπάμπης Κιαγιάς, και στη χθεσινή πρωτοσέλιδη γελοιογραφία του στην εφημερίδα μας. 'Οι ανθρακωρύχοι απεγκλωβίστηκαν... Εμείς πότε;' αναρωτιούνται ένας μισθωτός κι ένας συνταξιούχος, για λογαριασμών των συναδέλφων τους που είναι εγκλωβισμένοι στο ορυχείο που άνοιξαν γι’ αυτούς οι ελεγκτές παύλα δανειστές μας. Και τι να πουν οι άνεργοι και οι μικροεπιχειρηματίες που βάζουν λουκέτο, Μπάμπη!

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ καυσίμων στον κόλπο της Σούδας... Αχ αυτές οι εγκαταστάσεις! Η έδρα του Μεταβατικού (;) Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη... Αχ αυτή η έδρα!

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ χασίς ήτανε το 'πειρατικό του Captain Jimmy' και πήγαινε για το Περού, μας λέει στο αφιερωμένο στον Κώστα Βάρναλη ποίημά του, ο Νίκος Καββαδίας. Φορτωμένο με κοκαΐνη ήταν το γιοτ ενός άλλου captain που πήγαινε για την Αυστραλία, μας λένε χθεσινά δημοσιεύματα. Απ’ τα 'πειρατικά' στα γιοτ κι απ’ το χασίς στην κοκαΐνη..

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ του καλού κλέφτη. Το εγχειρίδιο του καλού ψεύτη. Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου. Το εγχειρίδιο του καλού καταπατητή. Γνωστά αυτά... Το εγχειρίδιο του καλού καπνιστή. Καιρός να γραφτεί ακόμα έναν μ’ αυτόν τον τίτλο. Ζητούνται συγγραφείς. Αποκλειστικά από καπνίζοντες συγγραφείς.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού; Γνωρίζετε ότι τα άλογα και τα κουνέλια δεν κάνουν εμετό; Ξέρετε ότι το σεξ μεταξύ φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες;

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ των Πυρηναίων ήρθαν να δούνε, λέει, τον Μέγα Αλέξανδρο, τους ρώτησε τι είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο, νομίζοντας ότι θα του πούνε το ίδιο. Αυτοί, όμως, του απάντησαν: 'Φοβούμαστε μόνο ένα πράγμα, να μην πέσει απάνω μας ο ουρανός'.

'Τώρα που μείνανε οι μύθοι μας γυμνοί/ σα μαδημένα πουλιά/ σ’ ένα ταξίδι στο γνωστό μας άγνωστο/ πλήρεις δέους και συνειδήσεως ταξιδεύουμε/ εν πλήρει επιγνώσει/ της προσωπικής μας αδυναμίας./ Καιρός ν’ αναλογιστούμε πως δεν μας ανήκει τίποτα/ ίσως ούτε κι αυτή η αδυναμία./ Κι ίσως ετούτη να είναι η σωτήρια επίγνωση./ Για το ταξίδι μας καινούρια ρότα'.
Το ποίημα 'Μύθοι γυμνοί' της Αθανασίας Δανέλη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα νέα(15.10.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου