Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ δυο φορές εννιά. Δεκαοχτώ μέρες μετρά ο Αύγουστος σήμερα. Καλά την έχουμε αράξει, όσοι την έχουμε αράξει, στις ανά την Ελλάδα παραλίες. Δώδεκα και μία ολόκληρες μέρες έχει ακόμα ο Αύγουστος για πάρτη μας. Ο,τι προλάβουμε...

ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΜΑΣ έχομε μέρες να τηνε δούμε/ να ’ρχεται, Θε μου, πιο συχνά να μην ανησυχούμε. Τώρα μάλιστα! Περβόλι μας την έκανες την καρδιά με τη μαντινάδα σου Ηλία! Ακούς εκεί να παρακαλείς τον Θεό να ’ρχεται πιο συχνά η τρόικα!

ΖΗΤΩ Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ! Ζήτω ο Νικολά Σαρκοζί! Ζήτω η Γερμανία! Ζήτω η Γαλλία! Ζήτω ο Γαλλογερμανικός άξονας! Ολοι μαζί, πρώτα στα γερμανικά και ύστερα στα γαλλικά, οι Ελληνες, οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι. Να ετοιμάζονται οι Ισπανοί και οι Ιταλοί!

ΩΔΙΝΕΝ ΤΟ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ όρος και έτεκεν ευρωπαϊκόν μυν. Οπερ σχολιαζόμενον. Μέχρι να πεις κύμινο μια χαψιά θα τον κάνουνε τον ποντικό οι αγορές. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ μιλάνε για την κρίση σκέφτομαι τη Σομαλία, εκεί που χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν και η ζωή είναι σκέτη κόλαση. Και βέβαια μου αρέσει αυτό που έγραψε ο Νίκος Δήμου στη σελίδα του στο φέισμπουκ, χθες. Να προσθέσω, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλές Σομαλίες, σε μικρογραφία, γύρω μας.

ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ τα κλειστά λουκέτα γενικώς κι άλλο να έχεις βάλει λουκέτο στο μαγαζί σου. Αλλο να μιλάς για την ανεργία θεωρητικώς και άλλο να είσαι ο ίδιος άνεργος. Αλλο να μιλάς αορίστως για τους μετανάστες κι άλλο να είσαι ο ίδιος μετανάστης...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΜΕ 15’ σωματική άσκηση μέτριας έντασης την ημέρα ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά 14%. Συμπερασματικά, λοιπόν: Με 30’ σωματική άσκηση ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά 28%. Με 60’ κατά 56% και με 120’ (2 ώρες) εξαφανίζεται και το επάγγελμα του νεκροθάφτη καταργείται.

'Η ΦΗΜΗ ΕΙΝΑΙ η γελοιωδεστέρα θεότης, η οποία δύναται να έχη εκατό στόματα, αλλ’ οφθαλμού ούτε ίχνος έχει. Πόσοι γνωρίζουν ποίος κατεσκεύασε τον εν Εφέσω ναόν της Αρτέμιδος; Ελάχιστοι· ποίος όμως αγνοεί ότι τον έκαυσε ο Ηρόστρατος;'. Από τη 'Χρυσή Διαθήκη' του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

ΣΗΦΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΟ Αση - Γωνιά: Εντάξει, έπιασες με τα κοπέλια κι οφέτος τ’ ασηγωνιώτικα όρη να βρεις μαλλοτήρα, έπρεπε να το γράψεις κιόλας για να ζηλέψουμε μερικοί - μερικοί; Δυο μάτσα σε μένα και δυο μάτσα στον γερω-Χαράλαμπο η τιμωρία σου.

'ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑ μ’ ένα ταμ - ταμ/ να μαγειρεύεις με βιτάμ/ κι ήσουνα γόησσα κι έκανες μπαμ/ κι εγώ σε ψάχνω στο χαμάμ/ φεύγω να πάω να βρω στη Μπανγκόγκ/ τον σύντροφό μου τον Κιγκ - Κογκ/ μες στο μυαλό μου βαράνε τα γκογκ/ μοιάζω με μπάλα του πιγκ - πογκ'. Ενα ακόμα 'σκυλάδικο' τραγούδι, απ’ αυτά που μου έχει στείλει ο Κώστας Μπετινάκης. Τραγούδι... επιπέδου!
'Ακου τον ήχο σπάζει πέτρες/ και πέφτουνε πεφτάστερα στους στίβους/ στα γήπεδα πηδούν οι μπάλες/ σαν μπάλες ρούγκμπι σαν πεπόνια/ κομψές κυρίες στις κερκίδες/ και κορασίδες με pull - over/ χειροκροτούν κι όλο φωνάζουνε/ «Goal - Goal»!! στα δίχτυα των εχθρών/ όχι ποτέ στα δίχτυα του θανάτου'.
Το ποίημα 'Ηχώ' του Ανδρέα Εμπειρίκου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου