Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πάντοτε υπάρχει ένα απολωλός πρόβατο που όποτε και αν συμφέρει, το μεταμορφώνουν σε εξιλαστήριο θύμα για να μπαλωθεί η κατάσταση προσωρινά κι έχει ο θεός!
ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ.. Κακατσάκης

Ο σοφός, οι 'παίκτες' και το... απολωλός πρόβατο

Διαβάζοντας όλο αυτό το μπαράζ ανακοινώσεων αλλά και τα όσα λέγονται από συλλόγους, συλλογικότητες, άρχοντες και αρχομένους, κόσμο απλό που καταθέτει την άποψή του σχετικά με τον τραυματισμό μιας κοπέλας από πτώση βράχου στη σήραγγα των Τοπολίων, μου έρχονται στο νου τα λόγια ενός 'σύγχρονου σοφού' που υποστηρίζει ότι: «η πολιτική είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και συνάμα δύσκολο παιχνίδι! Ετσι τουλάχιστον λένε όσοι γνωρίζουν και κυρίως οι... παίκτες»!
Με τον όρο 'παίκτες', εννοούσε όλους εκείνους που χρόνια βρίσκονται στο κουρμπέτι, ασχολούνται με το εν λόγω παιχνίδι!
Εκείνος έδινε μια αρνητική διάσταση σε αυτόν τον όρο και εννοούσε εκείνους που ευέλικτα ελίσσονται και πάντα καταφέρνουν να βρίσκονται στον αφρό!
Ομως δεν πρέπει να απαξιώνουμε τους πάντες αφού υπάρχουν πολλές κατηγορίες: π.χ. εκείνοι που παίζουν -τίμια ή άτιμα- και χάνουν! Υπάρχουν και παίκτες σωστοί που μπορούν και μένουν σταθεροί σε 'ιδεολογίες' και 'πιστεύω' δίχως να φθείρονται και να διαφθείρονται. 
Εκείνος ο σοφός όμως μιλούσε για ομάδες παικτών που ομάδι οφείλουν να ακολουθούν μια κοινή γραμμή ενίοτε και κατά παρέκκλιση των δικών τους απόψεων!
Μάλιστα σχετικά με το περιστατικό αυτό των Τοπολίων έλεγε στην ομήγυρη πως θα ?θελε να πειστεί πως σε μια τέτοια ομάδα κατατάσσονται όλοι εκείνοι που συντάσσονται με την άποψη πως για όλα φταίνε τα ζώα, τα κατσίκια! 
Είπε πως πάντοτε υπάρχει ένα απολωλός πρόβατο που όποτε και αν συμφέρει, το μεταμορφώνουν σε εξιλαστήριο θύμα για να μπαλωθεί η κατάσταση προσωρινά κι έχει ο θεός!
Ο σοφός είπε κι άλλα πολλά...
Μίλησε για κουτόχορτο που δεν τρώγεται ενώ θάμασε την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι αρχές όσο αφορά την άμεση σύλληψη, καταδίκη και τιμωρία των ενόχων...

Χανιώτικα νέα (28.08.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου