Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Τούτες τις μέρες -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- τα πάντα βρίσκονται εν κινήσει! Υποψήφιοι “υποψήφιοι” αλλά και… σκέτο “υποψήφιοι” πάνε κι έρχονται -που λέει ο λόγος- μέχρι να καταλήξουν στον συνδυασμό που θα μπουν!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης


Τούτες τις μέρες -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- τα πάντα βρίσκονται εν κινήσει! Υποψήφιοι “υποψήφιοι” αλλά και… σκέτο “υποψήφιοι” πάνε κι έρχονται -που λέει ο λόγος- μέχρι να καταλήξουν στον συνδυασμό που θα μπουν! Ανοίγω παρένθεση σύντομη.Οι υποψήφιοι “υποψήφιοι” δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρόκειται να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο αλλά δεν είναι του παρόντος να ξεκινήσουμε τώρα αυτήν τη συζήτηση, κλείνει η παρένθεση. Κατόπιν, κι αφού στεγαστούν οι άνθρωποι, σειρά παίρνουν οι ανακοινώσεις! “Μικρές”, στην ομήγυρη, στον στενό αλλά και κάπως μεγαλύτερο κύκλο αλλά και “μεγαλύτερες” που φτάνουν ως τα διαδίκτυα κι απ’ εκεί στο… υπερπέραν.
Φωτιά παίρνουν επίσης τα φεϊσμπούκια και τα τιτιβίσματα είναι εξίσου ηχηρά αν και πανομοιότυπα! Το πράγμα, λοιπόν, έχει πάρει πια τον δρόμο του! Σε αυτόν τον δρόμο, τον για κάποιους δύσβατο κι ανηφορικό, σε αυτόν τον δρόμο που πολλοί λατρεύουν να μισούν, πολλοί είναι εκείνοι που μένουν από “δυνάμεις”, ίσως οι πιο ακάτεχοι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία και δεν θα μας απασχολήσει αυτήν τη στιγμή!
Εξάλλου, σήμερα θ’ αναφερθούμε αυστηρά και μόνο στο θέμα της εκκίνησης! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο σημείο όπου μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις, ακολουθεί η τόνωση του υποψηφίου, έπεται η χαρά και τα χαμόγελα των επικεφαλής… του υποψηφίου! Τούτη είνα’ η ώρα που -σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις- βγαίνουν και τα πρώτα… μαχαιράκια, σουγιαδάκια έστω. Είναι η ώρα των επικεφαλής που απερίφθησαν υπό των υποψηφίων να βγάλουν αφοριστικές ανακοινώσεις ή να διασπείρουν τη δική τους εκδοχή για τις αιτίες που η συνεργασία μεταξύ των δεν επετεύχθη! Είναι η ώρα του αλληλοαφορισμού που όμως δεν κρατά και πολύ παρά σε ορισμένες περιπτώσεις!
Μόλις κατακάτσει η σκόνη, ο καθείς συνεχίζει τον δρόμο του που λέγαμε και προηγουμένως. Κι όσο για τους ψηφοφόρους; Σε αυτούς πέφτει τώρα το βάρος να κάτσουν να αναλύσουν, να ξεδιαλύνουν, να ξεχωρίσουν τις παραπάνω περιπτώσεις που ειρήσθω εν παρόδω είναι μόνο κάποιες από αυτές που ισχύουν. Καλά ξεμπερδέματα, λοιπόν, φίλοι ψηφοφόροι!

Χανιώτικα νέα (16.04.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/tou-ipopsifiou-proto-anagnosma/#ixzz2z2isBn9Z
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου