Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Παραμονή Τσικνοπέμπτης κι εσύ να είσαι υποχρεωμένος να γράφεις για τα EUROGROUP! Τρε μπανάλ!Ή ακόμη χειρότερα να είσαι εξαναγκασμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να αναλύεις αριθμούς, τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις που σωρηδόν έρχονται από παντού, από κάθε μήκος και πλάτος αυτού του πλανήτη, από κάθε ειδικό και μη, για την κατάσταση της Ελλάδος, για το χρέος, τους δανειστές κ.λπ
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Παραμονή Τσικνοπέμπτης κι εσύ να είσαι υποχρεωμένος να γράφεις για τα EUROGROUP! Τρε μπανάλ!Ή ακόμη χειρότερα να είσαι εξαναγκασμένος από την περιρέουσα ατμόσφαιρα να αναλύεις αριθμούς, τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις που σωρηδόν έρχονται από παντού, από κάθε μήκος και πλάτος αυτού του πλανήτη, από κάθε ειδικό και μη, για την κατάσταση της Εαλλάδος, για το χρέος, τους δανειστές κ.λπ.. Κι όλο αυτό να συμβαίνει παραμονή Τσικνοπέμπτης αλλα και παραμονές της ημέρας των ερωτευμένων!!!…Κι από την άλλη, να υπάρχει κι αυτό το κατακαίρι, το κρύο που σου παγώνει το μυαλό και σε κρατά καλά σφιγμένο στις σκέψεις “σου(;)”· εξαρτώμενος όπως είπαμε και παραπάνω από την περιρέουσα ατμόσφαιρα.
Δηλαδή σε μία κατάσταση ασυνείδητης ανελευθερίας που διαβιείς εδώ και καιρό, σχεδόν καταδικασμένος να μην μπορείς ακόμη και να μιλήσεις για πράγματα που ονειρεύτηκες να κάνεις! Ή για πράγματα που επιθυμείς να δεις να γίνονται…
Γιατί; Διότι θεωρούνται εκτός πραγματικότητος ή τελος πάντων εκτός επικαιρότητος!
Κι όλο αυτό το παραπάνω σκηνικό να υπάρχει ενταγμένο στη δική σου ζωή που ομοιάζει με τόσων άλλων, να είναι πλέον ένα μέρος από τη δική σου/μας υπόσταση…
…Ομως σήμερα σε πείσμα του καιρού και της επικαιρότητας, θα προσπαθήσω να σπάσω τούτα τα δεσμά πού ’χουν τα “θέλω” μου κρατούμενα για αποπληρωμή ενός χρέους που αδυνατώ να σηκώσω, που δεν ευθύνομαι ’γω να μου το χρεώνουν εξ ολοκλήρου!
Ακούς φίλε μου, παραμονές Τσικνοπέμπτης, εν μέσω αποκριάς, παραμονές Αγιοβαλεντίνου, να συνεχίζεις να με δεσμεύεις και να με εξομοιώνεις ή να με κάνεις να σκέυτομαι όπως οι άψυχες αριθμομηχανές!
Λες και δεν έχουμε όλο τον υπόλοιπο καιρό για να πάμε να διαπραγματευθούμε το χρέος, να πάμε να συνομιλήσουμε με τους Αλεμάνους -για να χρησιμοποιήσω κι εγώ αυτή την έκφραση που από το βήμα τη βουλής χρησιμοποίησε χθες ο Κώστας Ζουράρις- για την περίπτωσή μας!
Ομως και για να τα λέμε όλα, πρέπει να ομολογήσω ότι εδώ η νέα Κυβέρνηση είναι οφσάιντ!
Οφειλε να… αναβάλει τις συζητήσεις και τα EUROGROUP τα έκτακτα, και να τα μεταθέσει για την επόμενη εβδομάδα! Να ασκήσει βέτο βρε αδερφέ!
Να τους το πει ο Βαρουφάκης ξεκάθαρα: «Εμείς αγαπητοί εταίροι δεν θα έρθουμε στο EUROGROUP και κάντε ό,τι θέτε! Θέλετε κάντε το, θέλετε μην το κάνετε! Εμείς δεν θα είμαστε εκεί γιατί θα πάμε για παΐδια την Πέμπτη και πρέπει να το οργανώσουμε. Κι αν το επιθυμείτε ελάτε να δείτε ότι δεν σας κοροϊδεύουμε, σας λέμε αλήθεια»!
Ετσι να τους πει! Κι ας τους αφήσει μετά να ψάχνονται! Ετσι έπρεπε να πράξει μα δεν το ’κανε!
Λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν πραγματοποιούνταν οι συναντήσεις την άλλη εβδομάδα!
Ναι, έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα: να μας αφήσουν να το τσικνίσουμε πρώτα, να “ερωτευθούμε” μετά εν ησυχία και κατόπιν ας κάνουμε και μια διαπραγμάτευση για να μην μας πουν και ανάγωγους ή ότι θέλουμε να τους αποφύγουμε.
Οχι κύριοι, δεν σας αποφεύγουμε, εσείς μας έχετε ξενερώσει, με τις απειλές και τα τοιαύτα!
Νισάφι πια!
Χανιώτικα νέα (11.02.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/giourogkroup-pa%ce%90dia-ke-erotevmenakia/#ixzz3RRARLR2O
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου