Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

«TO ΜΙΣΗΤΟ μνημόνιο να πάψει ο Τσίπρας θέλει/ αγάλι – αγάλια γίνεται η αγγουρίδα μέλι». Δεν διαφωνώ με τη σημερινή μαντινάδα που μου έστειλε ο Εννιαχωριανός. Θέλω να προσθέσω, ωστόσο, σ’ αυτήν και την παροιμία που λέει ότι και ο άγιος φοβέρα θέλει! Φαντάζεστε αλήθεια αγία με φωτοστέφανο την Αγκελα Μέρκελ; (Εδώ ο Άγιος Βαρουφάκιος ο Τροικοφάγος)
Δείτε περισσότερα... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
«TO ΜΙΣΗΤΟ μνημόνιο να πάψει ο Τσίπρας θέλει/ αγάλι – αγάλια γίνεται η αγγουρίδα μέλι». Δεν διαφωνώ με τη σημερινή μαντινάδα που μου έστειλε ο Εννιαχωριανός. Θέλω να προσθέσω, ωστόσο, σ’ αυτήν και την παροιμία που λέει ότι και ο άγιος φοβέρα θέλει! Φαντάζεστε αλήθεια αγία με φωτοστέφανο την Αγκελα Μέρκελ;
ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ αμοιβαίες υποχωρήσεις ύστερα και από τη χθεσινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επιμένει να το παίζει γενικός δερβέναγας της Ευρώπης; Και ναι και όχι. Εξαρτάται πώς βλέπουμε και πώς ερμηνεύουμε τα πράγματα… Οτι έχει να παιχτεί πάντως ακόμη… πολύ κουμάρι δεν συζητιέται.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ τις υποσχέσεις σας! Βόμβα βυθού θαλάσσης και αέρος αυτή που “έριξε” η γερμανική πλευρά, λίγο πριν τη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη. Και σαν να μην έφτανε αυτή ήρθε και το “χαστούκι” από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι δεν δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…
ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ με τους εταίρους μας δύο τινά μπορούν να συμβούν. Ή να τα βρει η κυβέρνηση ή να μην τα βρει. Αν τα βρει κακώς, γιατί δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Αν δεν τα βρει, πάλι κακώς γιατί θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. “Τετράγωνη” η λογική της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και κύκλο τετραγωνίζει!
«Η ΑΘΩΟΤΗΣ και διεφθαρμένη εάν είναι, δύναται να τύχη συγγνώμης· η διαφθορά όμως όσον αθώα και εάν είναι ουδέποτε». Από τη “Χρυσή Διαθήκη” του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Σταθάκη ο Σταύρος Αρναουτάκης! Αν δεν γίνει τώρα, επί Σταθάκη και επί Αρναουτάκη ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού μας, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, μου είπε πάνω στην κουβέντα που κάναμε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος. Για να προσθέσει με νόημα. Και για καλό δικό τους…
ΑΠΟ ΤΟ “δόξα Σοι ο Θεός”, που λέγαμε για την πορεία του Α.Ο. Πλατανιάς και του Α.Ο. Χανιά στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας αντίστοιχα βρεθήκαμε στο “βοήθεια Παναγιά μου”. Μεγάλες μπουκιές να τρώμε, μεγάλες κουβέντες να μη λέμε. Παιχνίδι το παιχνίδι παίζεται το ποδόσφαιρο και στο τέλος βγαίνει ο λογαριασμός…
ΑΛΟΗ ΔΡΥΟΣ, ποιήτρια, Χανιά Κρήτης: Εμεινα για πολύ στο “βιογραφικό” σας που βρίσκεται στα “αυτιά” των εξωφύλλων των δύο ποιητικών σας συλλογών “Αέρας γίνε” και “Κατάστικτη”, που κυκλοφορήθηκαν (η πρώτη σε δεύτερη έκδοση) το 2014 απ’ το “Ερεισμα” και μου έδωσε ο φίλος συγγραφέας, ποιητής και εκδότης Χρίστος Μαχαιρίδης, τις προάλλες. Εκεί μεταξύ των άλλων γράφετε: «Τα τελευταία χρόνια επέλεξα να ζω, να εργάζομαι και να ονειρεύομαι στην πατρική μου γη, την Κρήτη». Να σας ευχηθώ, αφού σας ευχαριστήσω για τα ποιητικά σας δώρα, να συνεχίσετε το ανέβασμά σας. Χαρά μου να φιλοξενούνται “στα πεταχτά” ποιήματά σας! Μου αρέσουν πολύ.
Ο ΓΑΛΛΟΣ στρατάρχης Φερινάν Φος (1851 – 1929) σε μια επίσκεψή του στην Αμερική πήγε να δει το Γκραν Κάνυον. Κοίταζε εκστατικός τη γιγαντιαία και μεγαλειώδη ομορφιά του φοβερού φαραγγιού για κάμποση ώρα, ώσπου κάποιος από τους επισήμους που τον είχαν συνοδεύσει ως εκεί τον ρώτησε: «Πώς σας φαίνεται Στρατάρχα μου;». Και ο Φος απάντησε στεγνά: «Ωραίο μέρος για να πετάξεις την πεθερά σου» (πηγή: diolkos.blogspot.gr).
«Ηθελα να ’μουν κερασιά/ κι απ’ τις θηλές μου/ μεγάλα κόκκινα κεράσια,/ να τρέξουν/ στα ξεραμένα στόματα,/ των μικρών φυγάδων/ που ζητιανεύουν στα φανάρια./ Στα μακριά ματόκλαδά μου, τα δάκρυα,/ ρώγες να γίνονταν, κεχριμπαρένιου σταφυλιού/ βλαστοί κληματαριάς οι μπούκλες μου/ να σκιάζουν τα κοκκαλιάρικα κορμιά,/ που λιώνουν κάτω απ’ τον ήλιο της Αθήνας./ Ας ήμουνα ροδακινιά, χοντρή,/ από τους ζουμερούς καρπούς για να ’ρθουν να φουχτώσουν/ τα κοκκαλιάρικα χεράκια/ τις βελουδένιες αρμαθιές, να ξεπεινάσουν./ Να ’μουνα, φουσκοθαλασσιά και να γινότανε/ να ξέπλενα τον πόνο,/ απ’ καρδούλες των παιδιώνε όλων/ ας ήμουνα Θεός!..»
Το ποίημα “Πολύδενδρο” της Αλόης Δρυός.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)
Χανιώτικα νέα (06.02.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/sta-petachta-243/#ixzz3Qxiyru3y
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου