Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα, αλλά επί της ουσίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει οποιαδήποτε ενέργεια στην πράξη για να επισκευαστεί το Ρολόι μας και να απομακρυνθούν οι σκαλωσιές από αυτό. Οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, τείνουν να γίνουν και αυτές ένα από τα αξιοθέατα αυτής της πόλης. Τόσο που πολύ φοβούμαι ότι σε κάποια χρόνια από τώρα ίσως υπάρξουν και φωνές που θα εναντιωθούν στην απόπειρα απομάκρυνσής τους από το όμορφο αυτό μνημείο της πόλης μας.

Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Το καμαράκι της Μελχισεδέκ και το Ρολόι με τις σκαλωσιές

Να και μία καλή είδηση. Το γραφικό καμαράκι της οδού Μελχισεδέκ που επί χρόνια έχασκε, ετοιμόρροπο να πέσει στο κεφάλι κάποιου περαστικού, πλέον ανακατασκευάζεται και θα φύγουν εκείνα τα αντιστηρίγματα που το κρατούσαν όρθιο επίμονα αντιστεκόμενο στην αναλγησία “μας”.
Ωστόσο όπως διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο των “Χ.Ν.” σελ. 4 «…πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του ένας Βρετανός υπήκοος ξεκίνησε τη διαδικασία της αναστήλωσης υπό την επίβλεψη της Εφορίας Αρχαιοτήτων».
Η βοήθεια λοιπόν ήρθε εν μέρει από τη Γηραιά Αλβιόνα. Ο άνθρωπος έβαλε το χέρι στην τσέπη, κίνησε τις διαδικασίες για να σωθεί το καμαράκι και το έργο προχωράει.
Από την άλλη, η παραπάνω είδηση έφερε στο νου του γράφοντος ένα άλλο μνημείο το οποίο απο τον Απρίλη του 2014 στηρίζεται και περιβάλλεται από σκαλωσιές. Δεν είναι άλλο βέβαια από το Ρολόι του Δημοτικού μας Κήπου που κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα, αλλά επί της ουσίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει οποιαδήποτε ενέργεια στην πράξη για να επισκευαστεί το Ρολόι μας και να απομακρυνθούν οι σκαλωσιές από αυτό. Οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, τείνουν να γίνουν και αυτές ένα από τα αξιοθέατα αυτής της πόλης. Τόσο που πολύ φοβούμαι ότι σε κάποια χρόνια από τώρα ίσως υπάρξουν και φωνές που θα εναντιωθούν στην απόπειρα απομάκρυνσής τους από το όμορφο αυτό μνημείο της πόλης μας.
Και ίσως τότε, ανάμεσα στα επιχειρήματα των Φ.ΣΚ.Ρ.Δ.Κ.Χ. (Φίλων Σκαλωσιάς Ρολογιού Δημοτικού Κήπου Χανίων) να είναι ότι αυτές “επισημαίνουν” ένα -μόνο- δείγμα του πώς βραδέως σπεύδει το ελληνικό δημόσιο να επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν και εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Μια ελληνική κρατική ιδιομορφία…
Οπως και να ’χει πάντως, ας ελπίσουμε πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές από το Ρολόι και η λύση θα έχει βρεθεί. Ειδάλλως προβλέπω ότι και αυτές που ήδη έχουν αρχίσει να παλιώνουν, σε λίγο θα χρήζουν άμεσης υποστήριξης… και ποιος θα νοιαστεί τότε και γι’ αυτές τις κακόμοιρες.

Χανιώτικα νέα (16.03.2016)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/to-kamaraki-tis-melchisedek-ke-to-roloi-me-tis-skalosies/#ixzz434DF6dTH 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου