Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δύο εκδηλώσεις,Θεού θέλοντος, για αύριο Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016.
Στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης, προσκεκλημένος από τη δασκάλα και τα παιδιά της Στ'τάξης. Θέλουν, λένε, να με γνωρίσουν από κοντά και να μιλήσουμε για την ποίηση, τα δασκαλικά μου χρόνια και την δημοσιογραφία.

Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης(Δεσποτικό), όπου  συμμετέχω με το ποίημά μου"Μετά φόβου"στην Βραδιά Ποίησης Χανιωτών Λογοτεχνών που διοργανώνει η ΄Ενωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.

ΔΗΜ. ΣΧ. ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
"Ενας δάσκαλος-ποιητής στην τάξη μας"

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, οι μαθητές της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης σκέφτηκαν να καλέσουν στην τάξη τους τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 το δάσκαλο και ποιητή Βαγγέλη Κακατσάκη, προκειμένου να τον γνωρίσουν από κοντά και να τους μιλήσει για την Ποίηση, τα έργα του αλλά και για τη θητεία του ως δάσκαλος. 
Ομως τα παιδιά είχαν και άλλο λόγο να εντυπωσιαστούν από την πολύπλευρη προσωπικότητα του δασκάλου και συγγραφέα, κυρίου Κακατσάκη, ως μικροί εκδότες της μαθητικής τους εφημερίδας "Μαθητικά Χαμόγελα", την ιδιότητά του να γράφει ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα". Είναι σημαντικό στις μέρες μας να παρέχουμε θετικά πρότυπα για τα παιδιά.

Σταυρούλα Λαδά
ΔασκάλαΈνωση Πνευματικων Δημιουργων Χανίων
ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Βραδιά Ποίησης Χανιωτών λογοτεχνών διοργανώνει η Eνωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης (Δεσποτικό).
Στην εκδήλωση αυτή θα διαβαστούν δεκάδες δημιουργίες ποιητών που ζουν στα Χανιά ή που κατάγονται από τον Νομό Χανίων.
Τα ποιήματα που τηρούν τους όρους της σχετικής προκήρυξης θα αποδώσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους. Αν απουσιάζουν θα αποδοθούν από τους: Καρέλλα – Μακράκη Αννα (πρώην διευθύντρια ΕΡΑ Χανίων), Καρπαδάκη Ελένη (ερασιτέχνη ηθοποιό), Μουντάκη Νίκο (δημοσιογράφο) και Ροζάκη Γιάννη (πρώην διευθυντή Αγροφυλακής Χανίων).
Ολα τα ποιήματα που θα ακουστούν θα αποτελέσουν υλικό για την έκδοση ειδικού βιβλίου.
Η δράση αυτή αποσκοπεί στο να αναδειχτεί το τοπικό λογοτεχνικό δυναμικό στο πεδίο της ποίησης, ώστε να καταγραφούν οι σχετικές δημιουργίες του, με στόχο να παραμείνουν στο πέρασμα των χρόνων αντικείμενο μελέτης για τους τωρινούς και τους επόμενους.
Στο τέλος της γιορτής θα παρατεθεί παραδοσιακό κέρασμα. Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου