Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο Τραμπ και οι κολοτούμπες που… δεν έχει κάνει έως σήμερα

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
O λόγος που προ των αμερικανικών εκλογών είχαμε ταχθεί κατά του τότε υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ ήταν κυρίως επειδή ήμασταν αντίθετοι σε όλα αυτά που διακήρυττε, σε κείνα με τα οποία τελικά έπεισε(!) την πλειοψηφία των Αμερικανών να τον ψηφίσουν και να τον τοποθετήσουν εντός του Λευκού Οίκου.
Αναλαμβάνοντας την προεδρία λοιπόν, ο Τραμπ, απολύτως φυσιολογικά για όσα όσα έλεγε, άρχισε να υλοποιεί όλα εκείνα που εμείς οι εκτός Αμερικής αλλά και οι Αμερικανοί ψηφοφόροι – αντίπαλοί του φοβόμασταν ότι θα έπρατε!
Ο Τραμπ λοιπόν δεν άλλαξε. Αυτός ήταν και παραμένει! Ούτε επιχείρησε έως τούδε να κάνει καμία τεράστια κολοτούμπα σε όσα έταξε στους Αμερικανούς, κυρίως σε εκείνους που τον ακολούθησαν!
Κι εδώ ακριβώς λοιπόν είναι το κυρίως θέμα μας: οι Αμερικανοί τον εξέλεξαν. Η απόφαση της πλειοψηφίας του αμερικανικού λαού -δεν είναι της παρούσης να κάνουμε κάποια κοινωνιολογική ανάλυση της ιδιοσυγκρασίας, των “πιστεύω” τους κ.λπ., δεν επαρκεί και ο χώρος εξάλλου- δεν αμφισβητείται!
Και κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να προχωρήσει στο πρόγραμμά της! Κάτι το οποίο
-για να έρθουμε και στα δικά μας- η τωρινή ελληνική κυβέρνηση δεν έπραξε ποτέ! Εμείς πλέον συνηθίσαμε(!) στις κολοτούμπες των εκλεγμένων που κυβερνούν τον τόπο τα τελευταία χρόνια.
Ομως -για να επανέλθω στα της Αμερικής- έχω την αίσθηση ότι όλες οι αντιδράσεις τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο κατά του προέδρου Τραμπ, αποτελούν μία δικαιολογημένη εν μέρει αντίδραση, ωστόσο ίσως κυρίως στην ουσία να στρέφονται όχι κατά του Τραμπ αλλά κατά των Αμερικανών πολιτών – της πλειοψηφίας που ψήφισε τον Τραμπ.
Επομένως υπό μία έννοια, ίσως να δικαιούμαστε να είμαστε αντίθετοι στη θέληση της πλειοψηφίας ενός λαού αλλά από την άλλη πρέπει να καταλάβουμε και την απόφαση εκείνων που είμαι σίγουρος ότι αισθάνονται δικαιωμένοι με την ψήφο τους.
Επιπλέον, οφείλουμε να δούμε πώς θα αισθανόμασταν εμείς ως ελληνικός λαός αν κάποιοι άλλοι εναντιώνονταν στη δική μας ψήφο μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής μας

Χανιώτικα νέα (01.02.2017)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου