Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Οι πολιτικάντηδες “διαπραγματευτές” των ζωών μας
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Αυτό που συνεχώς ακούγεται περί διαπραγματεύσεων και μάλιστα σκληρών, ας σταματήσει επιτέλους! Πόσο να παίξουν ακόμη με τη νοημοσύνη ενός εξαθλιωμένου λαού που θέλει επιτέλους να ακούσει αλήθειες! Που θέλει να ακούσει τις λέξεις που σημαίνουν τις αλήθειες κι όχι εκείνες τις κίβδηλες που μας πλασάρουν εδώ και χρόνια, δίνοντάς τους τις λάθος ερμηνείες για να μας κρατούν -αποχαυνωμένο κοπάδι- να ανημένουμε μία εξέλιξη θετική που όμως δεν πρόκειται να συμβεί…
Ακόμη χειρότερα, έχουν κατορθώσει να μεταλλάξουν τις έννοιες των λέξεων για να επιφέρουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα!
Οι πολιτικοί κι οι πολιτικάντηδες ανέκαθεν είχαν αυτό το χάρισμα: της γάτας της εφτάψυχης, που όπως κι αν την έριχνες, αυτή πάντοτε με τα πόδια έπεφτε, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένοι έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την έννοια του πολιτικάντη, κάτι που διαφαίνεται ξακάθαρα πλέον, κι αν ρωτάς και την άποψή μου: «σωτηρία δεν υπάρχει»!
Ομως πίσω στο προκείμενο· αυτό που μας πιπιλίζουν το μυαλό περί σκληρών διαπραγματεύσεων που τελικά ούτε σκληρές, ούτε διαπραγματεύσεις είναι…
Τι μεγαλύτερη απόδειξη απ’ το ότι όλο αυτόν τον καιρό οι δανειστές ό,τι θέλουν και ό,τι θέτουν στο τραπέζι για να το υπογράψουμε, τελικά το υπογράφουμε και με τα δυο μας χέρια. Και μπορεί να το παίζουμε μάγκες και ότι το πάμε έως το τέλος και… παρέκει, αλλά πάντοτε… λαμβάνουμε ακόμη επαχθέστερα μέτρα από τα προηγούμενα, και όλα σε βάρος του κακομοίρη Ελληνα.
Τσάμπα μαγκιές το λοιπόν κάνουν οι “διαπραγματευτές των ζωών μας στην πλάτη μας, στο κεφάλι του… κασίδη! Μία κοροϊδία διαρκώς… διογκούμενη!!!
Κι όσο πλησιάζουμε στα dead line, που μας έχουν δώσει οι… θεσμοί (σ.σ. η παλιά τρόικα), τόσο παρουσιαζόμαστε διά επισήμων κύκλων της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά έτοιμοι… για έναν -ακόμη- έντιμο συμβιβασμό!!!
Μόνο που συμβιβασμός στην περίπτωσή μας δεν υφίσταται, αφού δεν υπάρχει αμοιβαία υποχώρηση των δύο πλευρών αλλά μόνο η δική μας που είναι φυσιολογικό επακόλουθο της δυσχερούς θέσης στην οποία βρισκόμαστε ήδη από την υπογραφή των πρώτων μνημονίων!

Χανιώτικα νέα (15.02.2017)
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου