Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΔΟΚΙΑ


Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΙΑΣΕΜΙΑ"






Αγαπητή Ευδοκία

 σπεύδω ταχέως να ενημερώσω ότι έλαβα τα ακριβά και πολύχρωμα δώρα σου, τα χειροποίητα και καρδιοποίητα που ενώνουν γη και ουρανό,γιασεμιά και άστρα, τα ξαδέρφια τους.

   Να μείνουμε πάντα παιδιά, λέει ένα πολύ γνωστό τραγούδι, κι εσύ μαγικώ τω τρόπω, παραμυθητικώ το τρόπω μας έκανες  πάλι παιδιά. Είχα να ακούσω παραμύθι  από τη γιαγιά μου, δυστυχώς δεν είχα διαβάσει ποτέ. Ντρέπομαι που το λέω.

 Η γιασεμιά σου λοιπόν είναι παντός καιρού,  ανθίζει όλο το χρόνο κάθε φορά που την ανοίγει ο αναγνώστης της. Και τί ωραίος τίτλος, κλείνει ολόκληρο το βιβλίο. Η ποίηση είναι ανάπτυγμα ενός επιφωνήματος(κατά τον Βαλερύ) κι εσύ αναπτύσσεις τον εξαίσιο Σεφερικό στίχο'Είτε βραδιάζει είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί' σε παρατεταμένο επιφώνημα, δίνεις την άλλη πλευρά του στίχου, τη μυθική, τη μυθοποιητική. Και τί έξοχα μηνύματα περνάς, λ.χ. για τα καλλιστεία.

 Σε ευχαριστώ και για τις έξοχες αφιερώσεις. Και τί θαυμάσιο πάντρεμα λόγου, φαντασίας και εικονογράφησης. Τα γιασεμιά σας μιλούν, τα αστεράκια σας ζωγραφίζουν και χαμογελούν. Εύγε σας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ


ΥΓ. Άρχισα να διαβάζω και την Ελπίδα.... εξαίρετη, με το σπαθί της (το ελπίδα γίνεται και λεπίδα, αν χρειαστεί) έχει φτάσει στην 8η έκδοση και εύχομαι από καρδιάς  να φτάσει και στην 20ή !! Συγχαρτήρια για όλη τη δουλειά σου, στα σχολεία, στα θεατρικά δρώμενα, δεν έχω λόγια      Σας ευχαριστώ που σας γνωρίζω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου