Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ




ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ... ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Aπίστευτη η καταγγελία ότι κάποιοι υποψήφιοι που είχαν φοιτήσει στο Εσπερινό ΓΕΛ της πόλης μας δεν έδωσαν εξετάσεις επειδή οι εργοδότες τους δεν τους άφησαν!
«Είναι ανήκουστο, στον 21ο αιώνα, κάποιος επειδή είναι εργαζόμενος – μαθητής να μην μπορεί να δώσει εξετάσεις. Αυτό είναι Μεσαίωνας…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιόντος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων.
Για εργασιακό Μεσαίωνα, έκανε επίσης λόγο στην ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Παιδείας, μιας και το θέμα πήρε ως ήταν φυσικό πανελλήνιες διαστάσεις…
Τούτος ο Μεσαίωνας μας κατατρύχει και υπάρχουν δυστυχώς πάμπολλες αφορμές που τον επικαλούμαστε!
Ανθρωποι – πολίτες του 21ου αιώνα, εξακολουθούμε να είμαστε θύτες και θύματα των ανθρωπίνων αδυναμιών μας…
Εξακολουθούμε να επιδεικνύουμε τη δύναμή επί αδυνάμων δίχως να σκεφτόμαστε πως καταπατούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ψυχή ατόμων που στα μάτια μας φαντάζουν μα δεν είναι “υποδεέστεροι”!
…Ομως πέρα από όλες αυτές τις διαπιστώσεις οφείλουμε να βρούμε και μία λύση άμεσα για αυτούς τους υποψήφιους που πρέπει να δώσουν εξετάσεις για να μη δουν τους κόπους τους να εξανεμίζονται.
Ηδη το ψυχολογικό βάρος και η πίεση που κουβαλούν σίγουρα δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο.
Οφείλει λοιπόν το Υπουγείο πέρα από τις ανακοινώσεις να δώσει αυτή τη λύση που αρμόζει.
Αναμένουμε άμεσα ανακοινώσεις που θα οδηγήσουν τους υποψήφιους των Χανίων στα θρανία των πανελλαδικών εξετάσεων, και ας ελπίσουμε πως δεν θα ξανα-αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.
Ναι, κάτι τέτοιo είναι απολύτως δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη, σήμερα κιόλας!
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 12.6.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου