Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΙΟΥΝΗΣ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ, Κακατσάκης
Oλα δείχνουν πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου!
Σε ένα μήνα λοιπόν θα οδηγηθούμε και πάλι στις κάλπες, τούτη τη φορά για να εκλέξουμε εκείνους που θα ηγηθούν της χώρας!
Μιας χώρας εξουθενωμένης από κάθε άποψη, διαφορετικής σίγουρα απ’ εκείνη της προηγούμενης δεκαετίας!
Ο κυρίαρχος λαός λοιπόν και πάλι θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει!
Τι στ’ αλήθεια -μπορούμε να πούμε ότι- διδαχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων; Και κυρίως πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την εμπειρία προς όφελος ημών και των παιδιών μας!
Μέσα στο γενικότερο αρνητισμό αλλά και σε όλη αυτή τη γενικευμένη αναταραχή, έχω την αίσθηση ότι έχουμε γίνει σοφότεροι! Οτι μπορούμε και αξιολογούμε καλύτερα όλα αυτά που μας παρουσιάζονται και δεν τα τρώμε πια αμάσητα…
Κυρίως έχουμε απωλέσει την αίσθηση ότι ένας από μηχανής θεός θα έρθει και θα τα φέρει όλα τούμπα, ότι θα βγάλει από το… καπέλο του “λαγούς” και… πετραχείλια και με αυτά θα μας επαναφέρει  στην προ δεκαετίας ζωή!
Εχω την αίσθηση ότι πλέον γνωρίζουμε καλά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Εξάλλου, ποιος δεν γνωρίζει ότι η χώρα δεν κρατά πια στα χέρια της τις τύχες της· ένα παραπάνω τώρα που νέες συμφωνίες υπογράφησαν και την έχουν βάλει σε δυσχερέστερη θέση, συμφωνίες που πριν από κάποια χρόνια δεν διανοούμαστε ότι θα μπορούσαν να ισχύουν! Κι όμως!
Είναι αλήθεια ότι όλη αυτή η νέα πραγματικότητα χαρακτηρίζεται και από καταστάσεις που δημιουργήθηκαν αφού “πατήθηκαν” και ξεπεράστηκαν -οι “κόκκινες γραμμές”- πάνω στις οποίες εν πολλοίς δημιουργήθηκε η συγκυβέρνηση που… έληξε!
Κάποιες από τις πολλές διαπιστώσεις είναι οι παραπάνω που κάποιοι υποστηρίζουν ότι αποτυπώθηκαν -στέλνοντας μηνύματα προς πάντας ενδιαφερόμενους- και με τις τελευταίες Ευρωεκλογές!
Ας ελπίσουμε -ναι την ελπίδα ως έννοια δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί από το λεξιλόγιό μας- ότι στη νέα Βουλή που θα σχηματιστεί, θα στείλουμε εκείνους που θα μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα τις τύχες τούτου του τόπου!
Χανιώτικα νέα (Πέμπτη, 6.6.2019)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου