Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... Ή ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Τους τελευταίους μήνες στα Χανιά ξεκίνησαν έργα… Παραμονές της τουριστικής περιόδου, παραμονές των εκλογών, είχε φτάσει εκείνη η ώρα ή “κατάλληλη” που μπήκε… κασμάς στους δρόμους, στα πεζοδρόμια…
Βέβαια υπήρχαν πολλοί που σχολίασαν ποικιλοτρόπως το γεγονός για την “καταλληλότητα” ή ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ωστόσο όλα τούτα δεν είναι του παρόντος!
Η ουσία έχει να κάνει με τις δουλειές π’ ανοίξαμε αλλά δεν προκάμαμε να κλείσουμε! Πρόκειται για εκείνα τα έργα που όλοι χαρήκαμε που τα είδαμε να ξεκινούν αλλά που στο μεταξύ, -ποιος ξέρει για ποια αιτία- εσταμάτησαν και έμειναν στη… μέση!
Μια μικρή αναφορά σε κάποια ενδεικτικά σήμερα!
…Στη μέση έχει μείνει η περίπτωση του δρόμου στα Μεγάλα Χωράφια (φωτό), στη μέση έχει μείνει η Χάληδων όπου αλλού υπάρχουν κι αλλού δεν υπάρχουν κολονάκια ενώ σε άλλα σημεία έχουν ξεπατωθεί. Χαρακτηριστική η περίπτωση στην πλατεία της Τριμάρτυρης όπου ο χώρος που προοριζόταν για συντριβάνι ή θέση φύτευσης ενός δέντρου(;) πλέον αυτός είναι περίκλειστος από κάγκελα και κάποιοι από τους περαστικούς  τον χρησιμοποιούν ως ένα μεγάλο κάλαθο των αχρήστων!
Ακόμη, στη μέση είχε μείνει και ο δρόμος παραπλεύρως του γηπέδου, η Χαριλάου Τρικούπη· η αλήθεια είναι βέβαια πως τούτες τις ημέρες είδαμε μετά από πολλά παράπονα κυρίως των περίοικων να ξαναεμφανίζονται εκεί συνεργεία! Κι επιπλέον στη μέση έχει μείνει και το έργο με τον κόμβο στην Ευαγγελίστρια της Χαλέπας, όπου παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι εργασίες κι ενώ διαφαινόταν ότι τουλάχιστον θα τελείωναν αυτές έστω και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη…
Ημιτελές έμεινε κι αυτό όπως και αρκετά άλλα!
Εύλογες λοιπόν οι απορίες και τα ερωτηματικά που γενούνται! Πολλά από αυτά έχουν καταγραφεί και με επιστολές μέσω της εφημερίδας ή σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφονται και συζητούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Οι αρμόδιοι ωστόσο τι έχουν να πουν; Οι υπεύθυνοι τι έχουν να απαντήσουν;
Χανιώτικα νέα (Πέμπτη, 19.9.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου