Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΟΧΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Λεπτά, ώρες και ημέρες που περνούν ζώντας υπό νέες συνθήκες! Δοκιμαζόμενοι και αναμετρώμενοι με έναν “αόρατο εχθρό” που κάποι στιγμή θα νικηθεί!
Εικόνες της πόλης, των δικών και φίλων, πρωτόγνωρα συναισθήματα και η ευχή «στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούμε» αφότου κοπάσει η καταιγίδα!
Κατά τη διάρκεια αυτής, μία ευχή ακόμη! Να μην χάσουμε τα θάρητά μας! Να μην χάσουμε προπαντός την ανθρωπιά μας! Αυτή που θα δοκιμαστεί πρωτίστως, ίσως, όπως ποτέ άλλοτε δεν είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν!
…Μια ολόκληρη κοινωνία που οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, μια κοινωνία όπως τη δική μας που έχει γνωρίσει δυσκολίες και μπόρεσε “κουτσά στραβά” να ανταπεξέλθει!
Και τώρα, πάλι, βρίσκεται στο σημείο εκείνο που χρειάζεται συσπειρωθεί για ένα κοινό στόχο!
Για να θρηνήσει όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες λόγω αυτό του ιού!
Οφείλουμε να αποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε! Το οφείλουμε έναντι όλων εκείνων των αδύναμων οργανισμών που ζητούν άμεσα τη δική μας συνδρομή για να μην νοσήσουν και δυσκολευθούν στη μάχη που θα δώσουν με τούτον τον ιό!
Οσους περισσότερους νικητές δούμε, τόσο μεγαλύτερη η ευτυχία μας!
…Αν κάποιος πριν από λίγο καιρό μας έλεγε πως θα αντικρίζαμε τέτοιες εικόνες λόγω των μέτρων που πάρθηκαν σε τούτη τη χώρα, θα τον περνούσαμε για τρελό! Αν αυτές τις εικόνες τις βλέπαμε σε κάποιο άλλο “προηγμένο” κράτος, θα το επαινούσαμε και θα εξάραμε τη διαφορετική αντίληψή της κοινωνίας!
Στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει· βλέπουμε τα τεκταινόμενα στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Βρετανία!
Η χώρα μας που εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε περιδήνηση λόγω των όποιων προβλημάτων, τον τελευταίο καιρό μοιάζει να πατά γερά και να λαμβάνει αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση!
Αυτό καταδεικνύουν εξάλλου και οι εξαγγελίες των πολιτικών μας που συντάσσονται λίγο-πολύ με τις αποφάσεις της κυβέρνησης!
Ωστόσο, τα δύσκολα έρχονται!
Μα δεν είναι ανυπέρβλητα εμπόδια!
Και κάτι τελευταίο: να εμπιστευόμαστε μοναχά επιβεβαιωμένες και αξιόπιστες, έγκυρες πηγές για ό,τι διαβάζουμε! Ας μην πανικοβαλόμαστε για το καθετί που ακούμε αλλά ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από την αήθη παραπληροφόρηση που επικρατεί!

http://www.haniotika-nea.gr/imerologio-epochis-koronoioy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου