Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΥΦΙΔΗ: 
"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ" ΚΑΙ "ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ"


Χαράς ευαγγέλια ! Θαυμασμός για τα βιβλία -  άθλους του φίλου μας! Και από μένα και από την Ευδοκία. Να διαβαστούν από όσο γίνετε περισσότερους Έλληνες, και όλους τους πολιτικούς, η ευχή μας. Καλοτάξιδα! .. 
Τα που έγραψα, μεταξύ των άλλων,  στον Χριστόφορο Κορυφίδη, όταν την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου, έφτασαν στα χέρια μου τα βιβλία του, ("ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ" και  "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ") που είχε την καλοσύνη να μου στείλει. Δεν το συζητώ ότι θα επανέλθω, Θεού θέλοντος,  σ' αυτά, γραφτά, αυτό δα έλειπε να μην επανέλθω. 

Καλλιεργητής γης, και όπως σ' όλες τις διαδρομές της ζωής του "καλλιεργητής συνειδήσεων ", δηλώνει σήμερα, ο φίλος μου, φίλος ζωής (τέλη της 10ετίας του 1970 η πρώτη μας γνωριμία σε μια Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας) που επέστρεψε, ύστερα από μια μεγάλη αφιερωμένη στα κοινά διαδρομή, στην πατρώα γη της Δράμας...
                                                                 

                                                                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χριστόφορος ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ γεννήθηκε στα ΚΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΣ, το 1944. Σπούδασε και δούλεψε ως δάσκαλος και διετέλεσε, αντιπρόεδρος, γραμματέας και πρόεδρος (1982-1989) στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, καθώς, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της (1989-2001). Στο διάστημα 1994-2006 διετέλεσε, ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και μέλος του Προεδρείου της (1996-2000), καθώς επίσης, αντιπρόεδρος του Τμήματος ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (2002-2004). Στο προηγούμενα πλαίσιο, συμμετείχε ως μέλος (1996-2002), στη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή (ΜΣΕ) Ευρωπαϊκής Ένωσης/Τουρκίας. Με την τελευταία ιδιότητά του συνέταξε μαζί με έναν Τούρκο-μέλος της ΜΣΕ, έκθεση, με θέμα: «Επιπτώσεις της τελωνειακής ένωσης ΕΕ/Τουρκίας στο κοινωνικό επίπεδο». Στο διάστημα από το 2006-2010 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης. Σήμερα, δηλώνει «καλλιεργητής γης και όπως σ’ όλες τις διαδρομές της ζωής του, καλλιεργητής συνειδήσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου