Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ 


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Το φίδι πάντοτε θα υφίσταται και πάντοτε θα προσπαθεί να διαιωνίσει το είδος του· νομοτελειακά].

…Υπάρχουν πολλοί που είτε από άγνοια είτε εν γνώσει τους είναι θαυμαστές του ναζισμού, του φασισμού κ.λπ.!

Υπάρχουν πολλοί που από άγνοια είτε εν γνώσει τους είναι υμνητές της βαρβαρότητας και της “δύναμης” καθεστώτων που εξυμνούν την ανωτερότητα συγκεκριμένων ανθρώπων έναντι άλλων ανθρώπων!

Επειδή πολλοί(!) από αυτούς θα διαβάσουν τούτο το κείμενο, γράφω το παρακάτω απλό παράδειγμα και ελπίζω να γίνει κατανοητό κυρίως από τους αδαείς:

Σε ένα καλά φυλασσόμενο σπίτι με τα τελευταία συστήματα συναγερμών για την ασφάλειά του διαμένει μία 6μελής οικογένεια. Ποτέ κανένας στα χρονικά δεν έχει καταφέρει να εισβάλει σε αυτό! Μια συμμορία ληστών και δολοφόνων έχοντας καταστρώσει ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, καταφέρνει και εισβάλει στο σπίτι και επειδή οι ένοικοί του σπιτιού αντιλαμβάνονται την καταπάτηση του ιδιωτικού τους χώρου αντιστέκονται! Οι εισβολείς σκοτώνουν τους 4 από τους έξι ένοικους ενώ στις… συμπλοκές σκοτώνονται και δύο από τη σπείρα των εισβολέων!

Η ερώτησή μου προς τους αδαείς κυρίως -και όχι μόνο- είναι η εξής απλοϊκότατη:

Εσείς αισθάνεστε πιο… κοντά στους εισβολείς που κατάφεραν να μπουν στο άπαρτο έως εκείνη τη στιγμή σπίτι ή στους ένοικους;

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι σε αυτό το ερώτημα θα υπάρξουν απαντήσεις που θα τάσσονται και υπέρ των εισβολέων με πρόσχημα ίσως και το μεγαλειώδες επιχειρησιακό τους σχέδιο που μάλιστα στέφθηκε με επιτυχία! Γνωρίζω ότι αυτοί που θα απαντήσουν υπέρ των εισβολέων, δεν πρόκειται να νοιαστούν ιδιαίτερα για τα θύματα του σπιτιού που θέλησαν να αντισταθούν, αντιθέτως θα σταθούν στις απώλειες των ζωών των εισβολέων!

Θυμόμαστε όλοι τα όσα συνέβησαν με το βιβλίο του καθηγητή Ρίχτερ το 2014! Αυτό ας μας κρατάει σε εγρήγορση!

Το φίδι πάντοτε θα υφίσταται!

Υπό αυτό το δεδομένο θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα 80 χρόνια μετά υπάρχουν εκείνοι που φορώντας μανδύες “Αλεξιπτωτιστών” προσπαθούν να… επανέρχονται στον τόπο του εγκλήματος! Σε ένα τόπο που εμείς τιμούμε τα θύματα αλλά εκείνοι θέλουν να τιμούν και να εξάρουν την ανδρεία των εγκληματιών!

*Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τους Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές που ήθελαν να κατέβουν στο Μάλεμε για να… τιμήσουν τους εισβολείς της Κρήτης τον Μάιο του 1941

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 14. 4.2021) 

https://www.haniotika-nea.gr/ayga-kai-aygoylakia-toy-fidioy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου