Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ NΟΣOKOMEIO, ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ;  


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Για μια καθόλα «τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη που αφορά στη δημιουργία ενός Τριτοβάθμιου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο νησί μας» διαβάσαμε στο χθεσινό φύλλο των “Χ.Ν.”.

Ο δρ Εμμανουήλ Μ. Καραβιτάκης παιδίατρος – επιμελητής Α’ ΕΣΥ ΜΕΝΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, παραθέτοντας αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία, έβαλε και πάλι στο τραπέζι μία πολύ σοβαρή πρόταση που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας, τόσο εμείς όσο και οι τοπικοί άρχοντες!

Πολύ ψηλά αυτός ο πήχης -είναι αλήθεια- που έθεσε ο κ. Καραβιτάκης αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, βάσει των… “δεδομένων” μας.

Κι αυτό επειδή η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου, πρωτίστως θέλει… νου και κρασί. Και βέβαια ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που μπορούν να διεκδικούν, να οργανώνουν, να πράττουν!

Κάπου πάσχουμε εμείς εδώ στα Χανιά ή αυτό τουλάχιστον υπονοείται συνεχώς αλλά και εκ του… αποτελέσματος! Σπάνιες εξάλλου είναι και οι περιπτώσεις -ας μου επιτραπεί- η έκφραση, του “συγχανιωτισμού” και της από κοινού διεκδίκησης! Τις περισσότερες φορές ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι τον λάκκο μας και πέφτουμε μέσα! Έπειτα ψάχνουμε τους… φταίχτες, ενίοτε κυνηγώντας φαντάσματα!

Γνωστά πράγματα αυτά!

Μόλις χθες μάλιστα διαβάσαμε για μια ακόμη φορά και πάλι στα “Χ.Ν.” για την περίπτωση του κληροδοτήματος Μαλινάκη που τόσα χρόνια μετά αδυνατούμε να επωφεληθούμε!
Τι πταίει λοιπόν στα Χανιά μας; Γιατί δεν το μπορούμε; Γιατί έχουμε μείνει στο παρελθόν και διηγώντας το, κλαίμε;

Η πρόταση Καραβιτάκη (δες https://www.haniotika-nea.gr/na-giati-i-kriti-mas-chreiazetai-ena-paidiatriko-nosokomeio/) για Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Κρήτη -γιατί όχι στα Χανιά- πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά!

Ο ίδιος σημειώνει ότι «Η συγκεκριμένη πρόταση μετά από εισήγησή μου στη Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ), της οποίας ήμουν πρόεδρος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έχει κατατεθεί από το 2015 στο γραφείο του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας με αριθμό πρωτοκόλλου 7109/09-12-2015 και 2195/10-12-2015 αντίστοιχα».

Δεν γνωρίζω αν έχει λάβει κάποια απάντηση επί αυτής ή αν η πρόταση βρίσκεται καταπλακωμένη σε κάποιο συρτάρι ή και αλλού!

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι έχει απογίνει. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μας απαντήσει 

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 6.4.2022) 

https://www.haniotika-nea.gr/paidiatriko-nosokomeio-stin-kriti-sta-chania-ginetai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου