Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


 ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΒΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

 
 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 
Θυμούμαι τη δεκαετία του ’80, τις παρέες που συνήθιζαν να πιάνουν το τραγούδι!
Από τα ακούσματα που μου έχουν έντονα αποτυπωθεί ήταν και το γνωστό εύθυμο “Γιούπι γιαγια” ή “Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά”.
Μου έκαναν τότε ίσως και λόγω της μικρής μου ηλικίας, μεγάλη εντύπωση τα λόγια «το ένα είναι Γερμανού φασισταρά» «το άλλο είναι Ιταλού μακαρωνά». [Τραγουδιόταν με διάφορες παραλλαγές, δεν είναι του παρόντος]. 
Πέρα όμως από την εντύπωση, ήταν πολύ ακατανόητος ο στίχος που αφορούσε στο τρίτο το παιδί:
«και το τρίτο είναι το δικό μας γ… το κέρατό μας».
Τι είδους οικογένεια ήταν αυτή και πολύ περισσότερο, τι στο καλό σήμαινε όλη αυτή η… έντονη έκρηξη στην οποία επιδίδονταν οι μεγάλοι καθώς  τραγουδούσαν τον συγκεκριμένο στίχο!
Ποτέ δεν ρώτησα, αρκούμουν στην παρατήρηση και μόνο!
Κάπως έτσι παρατηρώ και τώρα τα τεκταινόμενα! Πολλά πλέον έχουν εξήγηση κι ας φαίνονται ή παρουσιάζονται ως... ακατανοητά!
Σκέφτομαι για παράδειγμα τον τρόπο του πολιτεύεσθαι εν Ελλάδι, του αντιπολιτεύεσθαι, τον τρόπο του εκλέγεσθαι, του ψηφίζειν, του κολοτουμπέδευσθαι και μύρια όσα άλλα, ας μην συνεχίσω με τα απαρέμφατα! 
Κι όσο για τα τελευταία περί της σύλληψης της κας Καϊλή, που την έχουν ήδη καθαιρέσει από τις αρμοδιότητες, η Βελγικές Αρχές έχουν επιληφθεί του θέματος!
Εμείς εδώ, τι ’χες Γιάννη τι ’χα πάντα;
Διαβάζω π.χ. ότι υπάρχουν αντιμαχίες για του «τίνος είν’ η Καϊλή»!
Το ότι η κα Καϊλή είναι βέρα Ελληνίδα που στις Βρυξέλλες την έστειλε ο ελληνικός λαός διά της ψήφου του δεν το σκεφτόμαστε!
Το λέει και το γράφει τούτες τις ώρες παντού ο ξένος Τύπος και δικαίως!
 Η Ελλάδα βρίσκεται στα μανταλάκια όπως και η Ιταλία αντίστοιχα! 
Οι ευρωβουλευτές μας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες εκπροσωπούν τη χώρα μας είτε το θέλουμε είτε όχι!
Η κα Καϊλή δεν είναι ούτε Φραντσέζα, ούτε Γερμανίδα αλλά ως λέει και το τραγούδι είναι παιδί «δικό ΜΑΣ...», το παρακάτω το ξέρετε πώς πάει!
Τέτοια παιδιά ξέρετε, έχουμε πολλά, για ψάξτε το… στο παρελθόν και στο παρόν! Όσο για το μέλλον... άδηλο αλλά... επίφοβο!
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 14.12.2022) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου