Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΣΤΑΣΕΙΣ


ΕΥΑ-ΔΡΟΜΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ
Παρουσίαση βιβλίου.
Μια στάση εδώ. Μια στάση εκεί.
Το βιβλίο του Βαγγέλη Κακατσάκη είναι ιδιαίτερο και πρωτότυπο. Κάνει στάσεις σε εποχές, γεγονότα, καταστάσεις, περιοχές, ανθρώπους, ήθη, έθιμα, αξίες και όνειρα.
Βάζει τον αναγνώστη του σε ένα τρένο αλήθειας και του χαρίζει στάσεις μνημών.
Μνήμες που χαρίζουν στις ψυχές αναμνήσεις του "πάντα" . Γιατί το παρόν απαιτεί τη σαφή γνώση του παρελθόντος για να υποστηρίξει με δύναμη το μέλλον.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να βαδίζουν σε μονοπάτια χωρίς ρίζες, χωρίς παραδόσεις, χωρίς αξίες.
Και αυτό ακριβώς πετυχαίνει με τις στάσεις του ο Βαγγέλης Κακατσάκης ... από τη μια να μας γαλουχήσει με τις αναμνήσεις της πατρίδας μας και του τόπου που μας φιλοξενεί και από την άλλη να μας παρασύρει σε μια διαδρομή γεμάτη φως αλήθειας γεγονότων, ανθρώπων, καταστάσεων, γλώσσας .
Ως καλός δάσκαλος - λόγω επαγγέλματος - μάς υπαγορεύει μέσω των "στάσεων" του , τους τρόπους με τους οποίος μαθαίνουμε καλύτερα την ουσία της γνήσιας παράδοσης και το βαθύ περιεχόμενο της πατροπαράδοτης κληρονομιάς μας. Ο συγγραφέας μάς προσκαλεί με τον περιεκτικό λόγο του σε ποια στάση να φωτογραφίσουμε το υλικό των μνημών μας για να το καταστήσουμε κινητήριο μοχλό για το μέλλον μας.
Προσωπικά μελέτησα όλες τις στάσεις που μού υπέδειξε και έφτιαξα το δικό μου αρχείο μνημών για να σκιαγραφήσω με ακρίβεια την αλήθεια του τόπου μου και την αξία των ριζών που με ανέθρεψαν και μου δώρισαν τους καρπούς τους.
Περιηγητής σε ένα ταξίδι ο αναγνώστης του βιβλίου με ευρηματικές στάσεις ξεκούρασης ψυχής και ανάπαυλας συναισθημάτων.
Εγώ ακολούθησα τις στάσεις που μού πρότεινε ο συντοπίτης μου εξαιρετικός λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης και φρονώ πως ... το ταξίδι μου που μόλις ολοκληρώθηκε με γέμισε σοφία και παλμούς αλήθειας.
Κύριε Κακατσάκη σας ευχαριστώ για το αναγνωστικό ταξίδι που μού χαρίσατε.
Κατέβηκα στην τελευταία στάση πλήρης συναισθημάτων και περισσότερων γνώσεων.
Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
ΕΥΑ. Ε. Μαζοκοπάκη .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου