Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο ΚΗΠΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΝΘΗΡΟΣ





Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Υπάρχει μία πολύ γνωστή σκηνή στην ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο” όπου ο καθηγητής Αγγλικών (Γιώργος Κωνσταντίνου) πηγαίνει σε ένα μαγαζί στην Τρούμπα όπου και πρέπει να διδάξει -μέσα σε δυο τρεις ημέρες- τις κοπέλες που εργάζονται σε αυτό!
Στη συγκεκριμένη σκηνή ο Γ. Κωνσταντίνου κάνοντας μάθημα ξεκινάει με τα βασικά τουτέστιν με το Ι am, you are… και κατόπιν τους μαθαίνει τη φράση “ο κήπος είναι ανθηρός”.
Εκεί ακριβώς επεμβαίνει η Αννα Καλουτά, παλιά καραβάνα και γνώστης της κατάστασης για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!
Υποδεικνύει στον κ. καθηγητή ότι πρέπει να λάβει υπόψη του ότι οι κοπέλες πρέπει να μάθουν  να συνεννοούνται με τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα του 6ου Στόλου που θα κατέπλεαν στον Πειραιά…
Διότι… όταν μπουν τα ναυτάκια μέσα στο μπαρ και μπανίσουν και μπαλαμουτιάσουν κάποια από τις κοπελίτσες, αυτές, η φράση “ο κήπος είναι ανθηρός”, δεν πρόκειται να βοηθήσει!
Μεγάλος ο παραπάνω πρόλογος… ίσως!
Στην “Ελλάς του 2023” και όχι μόνον, κάπως έτσι λειτουργούν και τα πολιτικά πράγματα!
Τα πραγματικά προβλήματα όταν πάνε να βγουν στην επιφάνεια, εμείς μιλάμε για “ανθηρούς κήπους” ή για οτιδήποτε άλλο εκτός της ταμπακιέρας… δυστυχώς!
Είναι και τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα στη μέση βέβαια που εξακολουθούν να καταπλέουν με τον στόλο τους ή και όποιο άλλο Δούρειο Ίππο για να μας μπαλαμουτιάσουν ή και να μας παραμυθιάσουν ωσάν να είμαστε εμείς τα... Αμερικανάκια!
Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι που θα το ζήσουμε κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, θα πει κάποιος!
Και γιατί τούτη τη φορά να είναι διαφορετικό;
#Ελλάδα εκλογές 2023! 

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 29.3.2023) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου