Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


­­­­
 
Γράφει ο Νεεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Πολλαπλές οι αναγνώσεις που μπορούν να γίνουν για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου!
Προέκυψε Βουλή με οκτώ κόμματα και όχι επτακομματική όπως γράφαμε εδώ, στις αρχές του Ιούνη!
Τελικά… υπήρχε χώρος και για ένα ακόμη κόμμα που -όπως φάνηκε- οι θέσεις του “κάνουν γκελ” στην ελληνική κοινωνία!
Δεν είμαι από αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα με αυτήν την εξέλιξη!
Από τα σύννεφα πέφτουν μόνο όσοι δεν συναναστρέφονται την κοινωνία.
Κι εδώ να επισημάνω πως κοινωνία δεν είναι οι λογής - λογής παρέες και κάστες και κλίκες που φτιάχνονται για να βαυκαλίζονται κυρίως όσοι δεν έχουν την νοοτροπία να μπορούν να κατανοήσουν πως πέρα από τον μικρόκοσμό τους υπάρχουν και… άλλοι μικρόκοσμοι!
Εννοώ τους μικρόκοσμους που όταν τους συνατούμε προσπαθούμε ενδεχομένως να αποφύγουμε, μιλώ για τους μικρόκοσμους που μας αρέσει να κοροϊδεύουμε διότι δεν συνάδουν με τα δικά μας πιστεύω και του “νου μας τα αλάθητα”. Πρόκειται για ανθρώπους - πολίτες που ζουν στον ίδιο τόπο με εμάς αλλά σε άλλα σπίτια, οι γείτονές μας ή κάποιοι που συναντούμε στη βόλτα μας ή και αλλού αλλά δεν γνωρίζουμε!
Μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε τις συμπεριφορές, τη διαφορετικότητά τους, τις διαφορετικές τους ανάγκες ή τις άκρως αντίθετες απόψεις που εκφέρουν!
Στις εκλογές -όπως έχει διαφανεί, έχει δημιουργηθεί ο χώρος για να κατεβαίνουν κόμματα, αποκόμματα, μορφώματα -όπως θέλει ας τα ονομάσει καθένας- τα οποία επειδή πλέον μπορούν ευκολότερα να “επικοινωνήσουν” τις όποιες θέσεις - απόψεις τους, έχουν κοινό -και μάλιστα ενθουσιώδες, φανατικό- που τα ψηφίζει.
Και κάτι τελευταίο που παρατήρησα:
Τα αποκαλούμενα εθνικά, εθνικοαπελευθερωτικά, απελευθερωτικά, πατριωτικά κόμματα, (με οποιοδήποτε πρόσημο) τόσο αυτά που μπήκαν στη βουλή όσο και κάποια που δεν μπήκαν, είναι πολλά, μέτρησα πάνω από 10!
Είναι ενδιαφέρον να δούμε αθροιστικά τις ψήφους που έλαβαν στις 25 Ιούνη. Θα καταλάβουμε πολλά!
Από ένα υπολογισμό μου, όλα μαζί έλαβαν πάνω από 920.000 ψήφους, ενώ αυτά που τελικά είναι στη βουλή έλαβαν πάνω από 830.000 ψήφους.
Απλά να σημειώσω ότι το δεύτερο κόμμα σε αυτές τις εκλογές έλαβε περίπου 930.000 ψήφους!
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 28.6.2023) 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου