Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Ενα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια των Αμερικάνων να καταστρέψουν εν πλω τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο λένε μέσα απ’ τις εργασίες τους που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο τα Εκτάκια του 10ου Δημ. Σχ. Χανίων. «Σώστε την Μεσόγειο! Η Μεσόγειος κινδυνεύει! Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας! Σώστε το σπίτι μας!» βροντοφωνάζουν τα ενδεκάχρονα παιδιά απ’ τη Χαλέπα με τον δικό τους τρόπο...
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Στ'. τάξη 10ου Δημ. Σχ, Χανίων
Όχι στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο
Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Ενα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια των Αμερικάνων να καταστρέψουν εν πλω τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο λένε μέσα απ’ τις εργασίες τους που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο τα Εκτάκια του 10ου Δημ. Σχ. Χανίων. «Σώστε την Μεσόγειο! Η Μεσόγειος κινδυνεύει! Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας! Σώστε το σπίτι μας!» βροντοφωνάζουν τα ενδεκάχρονα παιδιά απ’ τη Χαλέπα με τον δικό τους τρόπο και συστρατεύονται με τους φορείς του τόπου μας που πασχίζουν ν’ αποτρέψουν το επιχειρούμενο έγκλημα. Στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών, που σχεδιάζουν να κάνουν, όπως πληροφορούμαι και οι εργασίες τους αυτές. Ποιος είπε “ότι τα παιδιά μας μένουν αδιάφορα, όταν υπάρχουν δάσκαλοι όπως την Ελένη την Βορεινάκη και τον Κώστα τον Παπαδεράκη, τους δασκάλους των δύο τμημάτων της Στ’ τάξης του 10ου Δημ. Σχ. Χανίων;
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Β.Θ.Κ.
Εμείς οι μαθητές της έκτης τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου Χανίων παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για το περιβαλλοντικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί στη θάλασσα της Μεσογείου.
Υπάρχει σχέδιο καταστροφής των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο θάλασσα. Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για όλους τους κατοίκους της Μεσογείου και όχι μόνο.
Μπορεί να είμαστε μικροί αλλά η ανησυχία μας είναι μεγάλη.
Μέσα από αυτό τον παιδότοπο θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και να ακουστεί η φωνή μας.
Κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτή την οικολογική καταστροφή.
Ας κινητοποιηθούμε με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί για να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα ενάντια στο μέλλον μας.
Σώστε τη Μεσόγειο
Η Μεσόγειος κινδυνεύει
Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας
Σώστε το σπίτι μας
Οι μαθητές της Στ’ τάξης
του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
Δεν πρέπει αυτά τα τοξικά χημικά όπλα να χυθούν στην Μεσόγειο διότι θα υπάρχουν βαριές επιπτώσεις για όλους ακόμη και για τους Αμερικάνους που νομίζουν ότι θα γλιτώσουν. Ο καρκίνος θα είναι μια από τις μικρότερες επιπτώσεις για μας. Δράσε κι εσύ, μη μένεις άπραγος.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Μιλτιάδης Περδικάκης
Είναι κρίμα να ρίξουν τα χημικά στην Μεσόγειο και να τη μολύνουν. Αν μολύνουν τον κύκλο του νερού θα μολυνθεί ό,τι υπάρχει πάνω στη Γη.Τα ψάρια αν φάνε το πλαγκτόν που έχει μολυνθεί θα μολυνθούν και αυτά. Μετά τα ψάρια θα καταναλωθούν από μας με αποτέλεσμα να αρρωστήσουμε ή να πεθάνουμε.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
Παρασκευή Μουτσιάνου – Γαβριλάκη
Νομίζω πως όλοι θέλουν να μη μολυνθεί η Μεσόγειος .Με την βοήθεια όλων σας μπορούμε να βρούμε λύση γιατί θα είμαστε μια μεγάλη ομάδα
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Εύη Μπάσκαλη







Πιστεύω πως είναι πολύ επικίνδυνο να καταστρέψουν χημικά στην Μεσόγειο Θάλασσα, διότι μαζί με τις άλλες χώρες κινδυνεύει άμεσα η πατρίδα μου.
Σωστό θα ήταν να ξεσηκωθούν όλοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα τους.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ
Γιώργος Δημογεροντάκης
Δεν είναι αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν καλό για κανένα ούτε για τους ίδιους. Δεν καταλαβαίνω τη λογική τους. Σκέφτομαι τις επιδράσεις που θα έχει αυτή η καταστροφή των Χημικών σε μας αλλά και στις επόμενες γενιές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Ζηνοβία Κουτσουπάκη
Δεν είναι σωστό να καταστρέψουν τα χημικά στη Μεσόγειο θάλασσα που είναι μια κλειστή θάλασσα και αν το κάνουν θα καταστραφεί άμεσα η αλιεία και ο τουρισμός.
ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Εύα Κοκκινάκη
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ
Δε θέλω να ριχτούν τα χημικά στη Μεσόγειο διότι έτσι θα δηλητηριαστούμε όλοι μας. Πρέπει όλοι να πούμε όχι στα χημικά γιατί αν το δεχτούμε είναι σαν να αυτομαχαιρωνόμαστε.
Αννα Μουτσιάνου – Γαβριλάκη
Νομίζω πως είναι απαίσιο γα γίνεται αυτό στη Μεσόγειο. Πιστεύω πως πρέπει να πολεμήσουμε γι’ αυτό.
Νάσια Κορωνιωτάκη
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ρίξουν τα χημικά τους διότι αργότερα κι άλλες χώρες που θα έχουν παρόμοια προβλήματα θα κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Η Ελλάδα έχει περάσει πολλές κακουχίες κι όμως συνέχισε να προοδεύει .Τώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη εποχή και δεν πρέπει να αφήσει την αδυναμία της να γίνει όπλο εναντίον της.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Εμμανουηλία Κουμανδράκη
Η Μεσόγειος θάλασσα θα μολυνθεί και μετά αυτό το νερό θα το πιούμε και στο μέλλον θα πάθουμε σοβαρές αρρώστιες. Πρέπει να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε
ΟΧΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Γιάννα Γιανναδάκη
Χανιώτικα νέα- Διαδρομ'ες (08.03.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ochi-stin-katastrofi-ton-chimikon-sti-mesogio-2/#ixzz2vTlQau75
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου