Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Σούβλισμα με δόσεις

Το σουβλίσαμε και το 2009 αν και το άτιμο μας έκανε κολπάκια κανα 20λεπτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.Εκεί καθώς η τσίκνα του μας είχε σπάσει τα ρουθούνια και η κοιλιά μας είχε αρχίσει να ξεχνά τα όσα περιδρομιασε το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή πάνω στην κρισιμότερη ώρα,εκείνη που έίμσστε με τα πηρούνια ανά χειρας, μέγας και συνάμα υπόκωφος ήχος ηκούσθη και το κατσίκιον το μοσχομυριστόν...εκλάταρε! Αλλά για να είμαι πιο ακριβής δεν ήτο το κατσίκι αλλά εκείνη η σούβλα ,αλλιώς το σουβλί το οποίο έκοψε ακριβώς στο μέσον του!
Μια μοναδική επιχειρησιακή μονάδα ανέλαβε άμεσα δράση για να μεταφέρει το κομμένο σουβλί με το κατσίκι-που εμένα προσωπικά μου γελούσε αν και ροδοκοκκινισμένο, μέσα στα μούτρα- στον νεροχύτη,κι εκεί να τελεστούν τα περαιτέρω,τουτέστιν να βγει το κομμένο σουβλί και να τοποθετηθεί στη θέση αυτού το αναπληρωματικό,το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε...να παίξει μπάλα καμιά δεκαριά χρόνια!
Χάρμα ιδέσθαι η κατάσταση το λοιπόν και ένα σπίτι εν δράσει, αλλά δεν είναι του παρόντος οι λεπτομέρειες για το ποιος έκανε τί! Το αποτέλεσμα ενδιέφερε την ομήγυρη κι γι' αυτό επάλαιψε ο καθείς από το πόστο εφ' ετάχθη και η αποστολή ήρθε εις πέρας.!
Ο οβελίας επανατοποθετήθη,λοιπόν, μετά πολλών γελώτων και ικανοποιήσεως πίσω για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του κι αφού εψήθη για κανένα 20λεπτον.ηταν έτοιμον να φαγωθεί...
Το ό,τι μας εφάνηκε το νοστιμότερον απ, όσα πασχαλιάτικα σουβλιστά έχομε φάει, αυτό να λέγεται!
...Είναι αυτά τα απρόοπτα μικρά ή μεγάλα συμβάντα που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστές τις θύμησες, τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες μας,και όπως στη δική μας περίπτωση μας διασκεδάζουν...

Νεκταριος Κακατσάκης

τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου