Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Χάλια μέσα κι έξω...

Kαι για όσους δεν το πληροφορηθήκατε ο... πρόεδρος της Ελλάδος -της ελληνικής Δημοκρατίας- είναι ο... Κ. Καραμανλής και όχι ο Κ. Παπούλιας!
Κι αυτό είναι γκαραντί και καρατσεκαρισμένο αφού ακόμη και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έτσι προσφώνησε τον Κ. Καραμανλή κατά τη σύντομη συνάντησή τους!
Αυτό από μόνο του εγείρει μια σειρά από θέματα προς συζήτησιν αλλά και μια σειρά διαπιστώσεων από τις οποίες θα αναλωθώ σε μια-δυο μόνον!
Και λέω αναλωθώ, γιατί έτσι όπως έχουμε γίνει ακόμη και θέματα που κάποτε θα μπορούσαν να εξεγείρουν κόσμο και κοσμάκη πλέον περνιούνται στο... ντούκου!
Διαπίστωση α΄: Πιθανόν στα αφτιά του αμερικανού προέδρου να έφτασε το "νέο-φήμη" ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε κουρασμένος επομένως θα νόμισε ότι... όντας κουρασμένος, έκατσε σπίτι του στο Greece και αντ' αυτού ο άνθρωπος με τον οποίον συναντήθηκε ήταν ο έλληνας πρόεδρος!
Τουλάχιστον αποκαρδιωτικό και λυπηρό το γεγονός ότι σε μια τέτοιου είδους συνάντηση, ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος δεν γνωρίζει ποιον έλληνα έχει απέναντί του! Κι επιπλέον πιο αποκαρδιωτικό είναι η διαπίστωση ότι όσο κι αν οι δικοί μας διατείνονται για τις άριστες σχέσεις με το USA, τα αμερικανάκια στην πραγματικότητα δεν μας γνωρίζουν ούτε στην όψη ούτε κατ' όνομα!
Ο πρωθυπουργός μας βέβαια το βιολί βιολάκι του!
Συνεχίζει να... νομίζει ότι όλα πήγαν καλά κατά τη συνάντηση του με τον Ομπάμα έστω και αν ακόμη κι η έκφραση του προσώπου του δήλωνε ότι ούτε ο ίδιος πίστευε αυτό που έλεγε!
Διαπίστωση β΄: Ο Μπαράκ Ομπάμα απεκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" -για όσους από εμάς ενδιαφερόμαστε ακόμα για το ζήτημα- αλλά ούτε αυτό μας νοιάζει αφού δεν ένοιαξε την ελληνική αποστολή! Και τί να πούνε δηλαδή; Τουμπεκάκι... Για εκείνους σύμφωνα με τις δηλώσεις τους όλα είναι και πάνε καλά!
Ερώτημα α΄: Βρε μπάς και δουλευόμαστε όλοι μαζί και δεν το 'χουμε πάρει χαμπάρι;
Ερώτημα β΄: Μπας και ο πρωθυπουργός έχει όντως κουραστεί και μαζί με αυτόν κι όλοι οι υπόλοιποι, που όπως πλέον δείχνουν τα γεγονότα δεν έχουν δύναμη να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα;
Πάντως, όπως και να 'χουν τα πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι και έξω τα πάμε πιο χάλια από τα χάλια που 'χουμε εδώ μέσα...
Νεκτάριος Κακατσάκης
τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου