Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΓΟΙ στην πρώτη τη γραμμή/ να φύγουνε οι σκύλοι και οι κυνηγοί! Αλλo πάλι και τούτο! Τι θέλει να πει ο ποιητής, ο όποιος ποιητής; Ποιοι είναι οι λαγοί που καλούνται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ποιοι οι σκύλοι και ποιοι οι κυνηγοί; Αυτή η αγωνία θα με φάει!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ; Σε κάποιον τοίχο των Εξαρχείων το βρήκε, λέει, γραμμένο κάποια ηλεκτρονική φίλη και το μετέφερε στο ... φατσοβιβλίο της για ευρύτερο προβληματισμό. Dum spiro spero που έλεγαν και οι Λατίνοι. Οπερ ερμηνευόμενον. Εφόσον ζω ελπίζω. Ο,τι υπάρχει...

ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Εχει και παραέχει! Πάμε παρακάτω. Φτάνουν από μόνες τους οι καλές προθέσεις;

NA ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ και να βρείτε τα λεφτά που σας λείβονται για να ξεχρεώσετε! Κάπως έτσι, σε ελεύθερη εντελώς απόδοση, μας το λένε τρεις φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, οι “τρομοκράτες” των Βρυξελλών. Να’ναι καλά οι άνθρωποι! Μας αφήνουν το δικαίωμα της επιλογής. Θέλουμε με κοφτερό γιαταγάνι, τον κόβουμε μια όξω, θέλουμε με σκουριασμένο ξυραφάκι σιγά-σιγά!

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ δεν βουλιάξαμε που αλλάξαμε. Για τις επόμενες εκατό έχει ο Θεός. Ο που ζει μεταζώνεται, και ο που μεταζώνεται ζει! Σιγά που θα μας αφήσει ο Θεός της Ελλάδας να βουλιάξουμε!

ΓΙΑΤΙ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” και όχι “Ικτίνος” ή τουλάχιστον “Ικτίνος Καλλικράτης” το νέο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθωση των δήμων και των περιφερειών της χώρας; Γιατί ξεχάστηκε ο έτερος... Καππαδόκης, ο άλλος αρχιτέκτονας δηλαδή, που έβαλε ο Περικλής για να φτιάξουν τα έργα στην Ακρόπολη; Μήπως γιατί πήρε μίζες; Μήπως γιατί δεν έχει “τραβηχτικό” όνομα; Ή μήπως γιατί το απαίτησαν οι κάτοικοι του... Καλλικράτη Σφακίων;

KΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ/ το τιμόνι ίσια κράτει/ και τις κούρμπες σαν περνάς/ το κορνάκι να πατάς! Καλλικράτης στην προκειμένη περίπτωση ο Πρωθυπουργός. Σαφής η συμβουλή.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ Η ΜΠΑΛΑ δεν έκανε μάγια (όπως περίμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού) και τους φέρανε το Ζίκο που είναι μόνο για το ζήτω! Ωρα του είναι να φύγει κι αυτός και ν’ αναλάβουν την ομάδα ο Μπάντοβιτς με τον Νινιάδη, για να πάνε την ομάδα στον Αδη!

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΦΕΓΓΑΡΟΛΟΥΣΤΗ θα χτίσω σκάλα μ’ άστρα/ για ν’ ανεβούμε αγκαλιά στου φεγγαριού τα κάστρα! Στάζει ποίηση η ερωτική μαντινάδα του Ηλία Σταματάκη. Συμφωνείτε;

Ο BAΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ο 4ος (1553-1610) αγαπούσε πολύ τον αρχηγό της σωματοφυλακής του στρατηγό Γκριγιόν, πλην όμως δεν τον πλήρωνε γιατί δεν είχε χρήματα. Μια μέρα είδε κι αποείδε ο Γκριγιόν και είπε στον βασιλιά: “Μεγαλειότατε θα πω τρεις λέξεις: Λεφτά ή παραιτούμαι!” Ο βασιλιάς του απάντησε: “Εγώ στρατηγέ θα σας πως τέσσερις λέξεις: “Ούτε λεφτά, ούτε παραίτηση”.

“Η ανωνυμία περιέχει όλα τα ονόματα/ καθώς και το δικό του με τον πόθο/ του αγαθού φιλήματος στο γαλαξία./ Και ο νεκρός πηγαίνει προς τον εαυτό του/ μεσά από φωτεινή σήραγγα πάχνης/ προς ένα τέλος ανθισμένου πάγου”.
Από το ποίημα “Το καράβι του πεθαμένου Φαραώ”,
του Θανάση Παπαθανασόπουλου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

2 σχόλια:

  1. Πάντως, ως υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με κανένα τρόπο δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτης»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εισαγωγικά στη λέξη σημαίνουν ότι ο χαρακτηρισμος δεν είναι δικός μου. Ούτε εγώ συμφωνώ ότι πρόκειται για τρομοκράτες.Αυτό δα έλειπε!
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή