Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΑΣΟΥ κι άκουσε της γης τα παρακάλια/ ρίξε της μια καλή βροχή γιατ’ έχει μαύρα χάλια. Από τον μαντιναδολόγο της στήλης τον Ηλία τον Σταματάκη η έκκληση. Πέρασε ο Σεπτέμβρης τελευταία μέρα σήμερα και τα σύννεφα, τα όποια σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό του τόπου μας, δεν έφεραν βροχή. Στον Οκτώβρη ανέθεσε τα πρωτοβρόχια ο Σεπτέμβρης...

ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ γυαλιά του (ή μήπως καλύτερα τα γυαλιά του; ) και επιτέλους είδε φως στο βάθος του τούνελ της ελληνικής οικονομίας το Υπουργείο μας των Οικονομικών. Να το γιορτάσουμε. Κι ας σβήσει το φως (ω της απαισιοδοξίας!) μέχρι να φτάσουμε ως την άκρη.

ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τον τίτλο του παραμυθιού ή του... μη παραμυθιού που άρχισε να γράφεται απ’ τις προάλλες! 'Ο εμίρης και ο φακίρης', λοιπόν και όχι 'Ο εμίρης και ο κακομοίρης'. Κακομοίρης είναι και ο όποιος φακίρης, άλλωστε...

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ Δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, χθες. Ε όχι και σφάξτε μας αγάδες για ν’ αγιάσουμε! Ας διαμαρτυρούμε τουλάχιστον!

ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ το Δημόσιο από την υπόθεση Βατοπεδίου... Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από την υπόθεση Βατοπεδίου... Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από την υπόθεση Βατοπεδίου... Κύριε ελέησον! Κύριε, ελέησον! Κύριε ελέησον!

ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΙ με τέτοιον καιρό; Λάθος! Πού πας, φιλαράκι, χωρίς φεϊσμπούκ; Αυτό ήθελα να γράψω. Αν είναι δυνατόν να κατεβαίνεις για δημοτικός σύμβουλος φίλε, δίχως σελίδα στήριξης της υποψηφιότητάς σου στο Διαδίκτυο! Καλά πού ζεις εσύ;

Α ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ του χωριού γεμίζουνε βαπόρι/ ό,τι... λογής είναι ο δήμαρχος είναι κι οι ψηφοφόροι. Παλιά πλην όμως, πάντα επίκαιρη η παραπάνω μαντινάδα. Ή μήπως κάνω λάθος;

ΝΤΟΥ-ΣΑΝ! ΝΤΟΥ-ΣΑΝ! Ντού-σαν! Ανεβασμένο στην νταράτσα του σπιτιού σου, στον ίσκιο της σημαίας με τον Δικέφαλο Αετό, σ’ είδα στον ύπνο μου να φωνάζεις, Μήτσο! Τι όνειρο κι αυτό! Να δεις που σε τρία - τέσσερα χρόνια θα επιστρέψει πάλι ο Μπάγεβιτς ως προπονητής στην ΑΕΚΑΡΑ μας!

ΠΕΤΡΟ ΜΑΚΡΗ, δημοσιογράφο, Βρύσες Αποκορώνου: Ν’ αγιάσει το μολύβι σου! Με αφορμή την απάντηση που έδωσες ('Χ.Ν.' 25.9.10) 'στο ψευδοσυγχρονιστικό τσουνάμι', επισημαίνοντας τους κινδύνους και αναδεικνύοντας τις ελπίδες για την κρητική μουσική, το γράφω. Ελεος πια με το 'όλο σκηνικό του ηχοχρωματικού τρόμου' που στήνουν οι 'όποιοι θορυβοποιοί' εκσυγχρονιστές αστέρες κακοποιώντας την κρητική μουσική.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ της σοφίας του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου, ενός από τους εφτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, είναι ο διάλογος που είχε με τον Αίσωπο: Στην ερώτηση του τελευταίου 'Τι πράττει ο Δίας;' απάντησε: 'Ταπεινοί τα υψηλά και τα ταπεινά υψοί'. Σε ερώτηση 'κατά τι διαφέρουν οι πεπαιδευμένοι από τους απαίδευτους' απάντησε 'ελπίσιν αγαθαίς'.

'[...] Με τη σιωπή Μόνος/ Σαν τον ναύτη που ανυψώνει το σινιάλο στο κατάρτι/ Μόνος/ Σαν μια σημαδούρα στο πέλαγος/ Μόνος/ Σαν ένα κουρέλι μέσα στη θύελλα/ Μόνος/ Σαν τον ανεμοδείχτη πάνω στο λόφο/ Μόνος/ Σαν ένα μάτι ανοιγμένο μέσα στα σύννεφα/ Μόνος/ Σαν ένα πουλί στην ερειπωμένη στέγη/ Μόνος/ Σαν τη βροχή στους έρημους δρόμους το φθινόπωρο'.
Από το ποίημα 'Μυστική γραφή' του Τάκη Βαρβιτσιώτη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου