Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!



ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ σε ξένο ουρανό. Με σπασμένα φτερά. Μακρινό, πολύ μακρινό το γέλιο μας... Μόνοι, ανέστιοι και ανυπόδητοι, απορημένοι και άποροι οι ποιητές μας εξαγγέλουν. Σε μας εναπόκειται να τους ακούσουμε.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την παρουσίαση χθες της ποιητικής συλλογής της Ελένης Μαρινάκη με τίτλο 'Σε ξένο ουρανό' στο προαύλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι παραπάνω σκέψεις. Για έναν ευρύτερο προβληματισμό...
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε διάρκεια ημέρα σήμερα καθώς ο Ηλιος θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο του ημισφαιρίου μας. Ημέρα για ευχές και για προσευχές. Ατομικές και ομαδικές. Πανευρωπαϊκές προσευχές. Καλό καλοκαίρι!
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ αγανακτισμένων! Στο πλαίσιο της τέταρτης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. Ευρώπη Ευρωπαίων Αγανακτισμένων.
ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ και ούτω βοήσωμεν! Για να εκταμιευτεί η 5η δόση θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Δικό τους το πεπόνι, δικό τους και το μαχαίρι.
'Η ΕΥΡΩΠΗ παρουσιάζεται ως ένας πατέρας που δέρνει το παιδί του κατά τη διευθέτηση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Θα ήθελα, λοιπόν, ως Ε.Ε. να αρθρώσουμε επίσης έναν πολιτικό οικονομικό λόγο, ο οποίος θα ξαναδώσει στους Ελληνες την ελπίδα'. Τάδε έφη ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τις προάλλες. Την ιστορία που μιλά για το καρότο και το μαστίγιο την έχετε ακουστά;
ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ με κύρος και με βάρος/ όλες τις αποφάσεις τους θα παίρνουνε με θάρρος. Με τον ανασχηματισμό ασχολείται και σήμερα στη μαντινάδα του ο Ηλίας ο Σταματάκης. Είναι να μην τον στιγκλάς...
ΕΥΤΥΧΩΣ που μερικοί οραματιστές ανασκουμπωθήκαμε και βάλαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα ελληνικά στους υπολογιστές, γράφει μεταξύ των άλλων, στο περίπου ο και συνεργάτης της εφημερίδας μας Παναγιώτης Αλεβαντής σε σχόλιό του τις προάλλες στη σελίδα μου στο φέισμπουκ. Και για του λόγου του το αληθές παραπέμπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://users.skynet.be/balevantis/gr/gr-001.htm).
ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ πας ανήρ... ανδρεύεται. Τι 'ξυλεύεται', τι... ανδρεύεται, κύριε βουλευτά! Ρήμα το ένα, ρήμα και το άλλο. Σε ενεστώτα χρόνο το ένα, σε ενεστώτα και το άλλο.
ΝΑ ’ΣΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ και να περιμένεις την ανάρτηση της βαθμολογίας... Να ’σαι 18 χρονών και να συμπληρώνεις το μηχανογραφικό δελτίο. Να ’σαι 18 χρονών και να ’χεις μπροστά σου τη φοιτητική ζωή...
ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ μαργαριτάρια 'αστέρια', σήμερα: α) Δρυός παιδούσης πάσα υήρ ψιλεύεται. Θέλει να δείξει την αρπακόλα του επιπόλαιου και του πλεονέκτη. β) Πειστήρια έχουμε πολλών ειδών. Δύο απ’ αυτά, τα γνωστότερα, είναι τα αστυνομικά και τα άχραντα. γ) Η κόμπρα είναι τελείως ακίνδυνη για τους Ελληνες. Πέρυσι χάσαμε χιλιάδες σε τροχαία δυστυχήματα. Ούτε ένας θάνατος από κόμπρα.
'Πόσο μακρινό ήταν/ το γέλιο σου/ έκοβε καρπούς/ από το μέλλον./ Σπάζανε κλαράκια/ τα χέρια σου/ πλήγωναν την εικόνα./ Οι άλλες γύρω σου/ γελούσαν·/ κι αυτές κάτι έβλεπαν/ που αγνοούσε ο φακός./ Μόνο το ελαφρό αεράκι/ αποτυπώθηκε/ στις φούστες μας που κυμάτιζαν/ και μια βιασύνη/ να προλάβουμε το γέλιο/ πριν κλείσει ο κύκλος/ της διάρκειας/ μιας από πριν συμφωνημένης πράξης'.
Το ποίημα 'Εφηβική φωτογραφία' της Ελένης Μαρινάκη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου