Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!



ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Μνημονίου, μεγάλη η χάρη του, σήμερα! Ναι, υπάρχει Αγιος μ’ αυτό το όνομα. 'Γκουγκλάροντας' και... 'ξαναγκουγκλάροντας' (τι λέξεις!) στο Διαδίκτυο επιβεβαίωσα πλήρως την πληροφορία. Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου μ.Χ. αιώνα ήταν ο Αγιος Μνημόνιος, διάδοχος του οποίου ήταν ο Αγιος Τύχων. Κατά τύχη σήμερα είναι και τα γενέθλια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Βοήθειά του και βοήθειά μας ο Αγιος Τύχων!
ΤΙ ΤΕΞΕΤΑΙ η επιούσα; Υστερα απ’ αυτά που έγιναν ή που δεν έγιναν χθες με μια μέρα καθυστέρηση η ερώτηση. Ανέβαλα, όλο ανέβαλα ν’ αρχίσω να γράφω τα 'πεταχτά' που διαβάζετε σήμερα. Τα γεγονότα έτρεχαν. Τα πάντα όλα στον αέρα. Ολα κρέμονταν σε μια μπαμπακερή κλωστή. Η αίσθηση ότι μία εποχή, η εποχή της Μεταπολίτευσης, πέθαινε, διάχυτη. Ο φόβος ότι μπορούσε το κακό να γίνει φάντασμα, επίσης. Παναγία βοήθα να μην χυθεί αίμα, μην σκοτωθούμε μεταξύ μας.
ΦΩΝΗ λαού, οργή Θεού! Τρεις βδομάδες τώρα, σε καθημερινή βάση, έβγαζε φωνή μεγάλη, φωνή ειρηνική, για τ’ άδικο ο λαός στις πλατείες κι ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος. Ευ ώτα μη ακουόντων. Πήγαινε απ’ τ’ άλλο μου αφτί γιατί ’ναι η μάνα μου κουφή! Σε ρόλο 'Πινακωτής' το Πολιτικό Σύστημα.
ΤΙ ΠΑΡΕΒΗΝ; Τι δ’ έρεξα; Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη; Ο απολογισμός των μαθητών του Πυθαγόρα σε καθημερινή βάση. Προς γνώσιν.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι απλά. Για όλα, μα για όλα φταίει ο Παπακωνσταντίνου. Του τα χρεώνουμε, λοιπόν, και ξεχρεώνουμε; Εκ του κατά Λουκάν συνέχειας Μνημονίου;... Λέτε;
ΔΕΝ ΛΕΜΕ! Η μέρα (τι ατέλειωτη που είναι) είναι... γκαστρωμένη. Κι αν πεις για τη νύχτα... ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να βγάλει. Τετάρτη 15 Ιουνίου, ώρα 7 μ.μ., ηρεμία μετά το χάος στο Σύνταγμα, διαβάζω στο Διαδίκτυο. Οι Αγανακτισμένοι, ωστόσο, επέστρεψαν κι επιμένουν να διαδηλώνουν ειρηνικά.
ΠΡΟΤΙΜΩ να πτωχεύσω σαν Ελληνας, παρά να πεθάνω σαν Ευρωπαίος. Αν αυτός που έγραψε στο φέισμπουκ τα παραπάνω ζούσε τις παραμονές της Αλωσης της Πόλης από τους Τούρκους θα άνηκε σίγουρα στους Ανθενωτικούς.
Ο ΛΙΑΝΗΣ τα ’καμε λιανά και είπε να του 'δίνει'/ άφησε μόνο το ΠΑΣΟΚ καφέ πικρό να πίνει. Δεν σχολιάζει αυτή τη φορά, απλώς καταγράφει την πραγματικότητα (την προχθεσινή) ο μαντιναδολόγος μας ο Ηλίας ο Σταματάκης.
ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ τελικά την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Σωστή απόφαση... Το σχόλιο που έκανε ο δικός μας ο Γιώργος Γεωργιακάκης στη σελίδα του στο φέισμπουκ. Στερνή τους γνώση να την είχαν πρώτα...
ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ επισκέφτηκε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης/ που είναι για τη χώρα μας στο πνεύμα φωτοδότης. Ενας - ένας και με τη σειρά. Μετά τον Ηλία Σταματάκη ο συντ. δάσκαλος Βαγγέλης Μαζοκοπάκης.
ΚΑΠΟΤΕ στην αρχαία Αθήνα οι κρατικοί υπάλληλοι συλλάβανε έναν φτωχό που είχε κλέψει έναν αμφορέα. Ο Διογένης όταν το έμαθε είπε: 'Οι μεγάλοι κλέφτες συνέλαβαν τον μικρό κλέφτη'.
'Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις./ Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη/ για το αψήφιστο της εκλογής./ Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο./ Αλλά κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ./ Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ./ Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί/ να δημιουργήσουνε έναν τέταρτο καλό./ Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν'.
Από το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη 'Ας φρόντιζαν'.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου