Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΑΡΡΩΣΤΟΣ ο καιρός, άρρωστη παν-άρρωστη η όλη ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ούτε καλοκαίρι - καλοκαίρι, ούτε χειμώνας - χειμώνας, ούτε φθινόπωρο - φθινόπωρο, ούτε άνοιξη - άνοιξη, ούτε κάτι τέλος πάντων ενδιάμεσο. Αχ αυτή η σκόνη κι αυτή η... κακόσκονη! Η σκόνη της Σαχάρας και η... κακόσκονη των Τραπεζών...
ΔΕΔΟΜΕΝΗ η εκταμίευση της 5ης δόσης, εμπλοκή στην εκταμίευση της 5ης δόσης... Δεδομένη η εκταμίευση της 5ης δόσης, εμπλοκή στην εκταμίευση της 5ης δόσης... Δεδομένη η εκταμίευση της 5ης δόσης, εμπλοκή στην εκταμίευση της 5ης δόσης. Εμπλοκή στην εκταμίευση της 5ης δόσης... Δεδομένη...
ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΗΞΟΥΝ, θα μας βγάλουν την ψυχή, μέχρι να μας δώσουν την 5η δόση. Γιατί θα μας τη δώσουν στο τέλος. Αφού μας πάρουν, όμως, αν δεν τους τα δώσουμε οικειοθελώς, τα πάντα όλα. Με το Μεσοπρόθεσμό τους. Αφήστε και κάτι για το Μακροπρόθεσμο, βρε παιδιά!
ΨΗΦΙΖΩ το Μεσοπρόθεσμο, δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, ψηφίζω... Για βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καλά το καταλάβατε, που μαδάει τη μια μαργαρίτα μετά την άλλη πρόκειται.
'ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ θα αποτελέσει σοβαρό διπλωματικό πλεονέκτημα η αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην πολιτική του νέου μνημονίου καθώς με αυτό το «χαρτί» θα μπορέσει να ισχυριστεί έναντι των Ευρωπαίων ηγετών ότι έχει ελάχιστα περιθώρια να προσφέρει περισσότερες δεσμεύσεις για το νέο δάνειο'. Το βρήκα προ ημερών στο Διαδίκτυο (www.sofokleous.gr) κι είπα να το μεταφέρω. Είναι κι αυτό μια άποψη. Κι από απόψεις άλλο τίποτα.
ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ: Είπαν κατά καιρούς και κατά σειρά. Ο πρώτος. Ολα είναι νόμος. Ο δεύτερος: Ολα είναι αγάπη. Ο τρίτος: Ολα είναι χρήμα. Ο τέταρτος: Ολα είναι σεξ. Ο πέμπτος και τελευταίος: Ολα είναι σχετικά. Τα ονόματά τους: Μωυσής, Ιησούς Χριστός, Καρλ Μαρξ, Σίγκμουντ Φρόιντ, Αλμπερτ Αϊνστάιν. Οι πέντε Εβραίοι που ρύθμισαν τον κόσμο μας. Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Μου το έστειλε ο φίλος δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης. Τον ευχαριστώ. Τέλος διαλείμματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ κίνημα των αποδείξεων κουβεντιάζαμε προχθές με τον φίλο μου τον γερω - δάσκαλο. Πήγαινε για μαλλί η κυβέρνηση και φοβάμαι ότι βγήκε κουρεμένη! Το σχόλιό του.
ΝΙΚΟ ΚΑΝΑΚΗ, συγγραφέα, Αθήνα. Μ’ έχει συνεπάρει το νέο σου βιβλίο 'Το καλογεράκι' (εκδόσεις Πάσσαρη, Αθήνα 2010) με το που το άρχισα να το διαβάζω. Τι ιστορία κι αυτή! Να βρεθεί ένα εξάχρονο αγόρι απροσδόκητα για εφτά μήνες σε μοναστήρι καλογραιών εξαιτίας ενός νομιζόμενου αμαρτήματος της μάνας του! Τι ζωντανό αυτό βιογραφικό ντοκουμέντο!
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι’ αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχεία διαβατήρια (Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης). Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό (Γυμνάσιο Αθήνας). Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας και την Ιλιάδα ο Ηλιάδης (Γυμνάσιο Λαμίας). Αντί γι’ ανέκδοτο. Για γέλια και για κλάματα.
[...] 'Αλλοτε εμίλαγα για πολίτες του Κόσμου/ για μια μάνα Γη της ανθρωπιάς/ Κι ούτε που θα πάψω να μιλώ/ ανισόρροπε της ισορροπίας του τρόμου αιώνα/ που δεν ντρέπεσαι./ Αλλοτες τραγούδαγα την ωδή του Πινδάρου/ -Είμαστε παιδιά της ίδιας μάνας- της μάνας Γης./ Τώρα των μανάδων ο θρήνος/ για τ’ απόκληρα/ τ’ ατροφικά/ τα παιδιά του αργού θανάτου./ Και ποιους στίχους να βρω για ελεγεία;/[...]'.
Από το ποίημα του Γιάννη Κουτσοχέρα 'Ασπρο χέρι - Μαύρο χέρι'.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου