Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 12

Τα κείμενα του δασκάλου, ποιητή, συγγραφέα και σχολιαστή Βαγγέλη Κακατσάκη στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, παραβολικά και παραδοσιακά, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τα διαβάζεις ευχαρίστως μέχρι τέλος. Εκεί θα πληροφορηθείς θέματα και προβλήματα του τόπου μας, όπως και άλλα εντός και εκτός της χώρας μας.
Στέλιος Τζομπανάκης
Δείτε περισσότερα... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 12
ΒΑΓΓΕΛΗ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ "Στα πεταχτά (Επιλογή από το 2012)"
Γράφει ο Στέλιος Τζομπανάκης

Έχουν γραφεί πολλά ευμενή σχόλια για το παραπάνω βιβλίο του φίλου Βαγγέλη και θα προσπαθήσω να μην τα επαναλάβω. Απλά επιθυμώ να γράψω δυο λόγια για τη στήλη που δίδει τον τόνο της εφημερίδας που καθημερινά διαβάζουμε. Τα κείμενα του δασκάλου, ποιητή, συγγραφέα και σχολιαστή Βαγγέλη Κακατσάκη στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, παραβολικά και παραδοσιακά, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τα διαβάζεις ευχαρίστως μέχρι τέλος. Εκεί θα πληροφορηθείς θέματα και προβλήματα του τόπου μας, όπως και άλλα εντός και εκτός της χώρας μας. Θα μάθεις τη γνώμη των μαντιναδολόγων μας και τη σοφή εμπειρική άποψη του γέρω δασκάλου… Προς το τέλος διαβάζεις, συνήθως, μια ενδιαφέρουσα ιστορία από την αρχαία Ελλάδα και απολαμβάνεις ένα ποίημα, προτού μας αποχαιρετήσει.
Θυμάμαι πως σε μια συνδικαλιστική πορεία μας, τη δεκαετία του ’70, έξω από το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, του λέω -στο περίπου-: «Βαγγέλη μαζί με τους αγώνες, προσπάθησε να αναδείξεις περισσότερο και συστηματικότερα, το πολύμορφο ταλέντο σου στον γραπτό λόγο».
Δεν γνωρίζω αν επηρεάστηκε από τα λόγια μου, όμως σίγουρα βρήκε το δρόμο που του αξίζει.
Αξιέπαινη η έκδοση σε βιβλίο 72 κειμένων (επιλογή του 2012) με δαπάνη του ιδρυτή των “Χ.Ν.” Γιάννη Γαρεδάκη και η προσφορά του συγγραφέα των εσόδων από το βιβλίο στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”.
Κλείνω το μικρό μου αυτό κείμενο με αυτά που έγραψα στις 8 Μαΐου 2013 με την ευκαιρία της ανάληψης της διεύθυνσης της εφημερίδας από νέους δημοσιογράφους:
«Αφησα τελευταίο τον δάσκαλο, ποιητή, συγγραφέα, πιστό χριστιανό και εραστή του γενέθλιου τόπου τον Βαγγέλη Κακατσάκη, με τις έξυπνες και εύστοχες αναφορές του στα επίκαιρα προβλήματα που… μαντιναδολογώντας κλείνει τη στήλη του ποιητικά και αγαπητικά. “Χαιρετώ σας κι αγαπώ σας”».

"Χανιώτικα νέα'" (29.11.2013)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/sta-petachta-epilogi-apo-2012/#ixzz2m7grUSwE
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου