Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
[Παραδίδονται σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι πρώτοι τέσσερις τόμοι του “Φακέλου της Κύπρου”].
Ενα διαχρονικό αίτημα που θεωρείτο θέμα ταμπού και συγχρόνως επτασφράγιστο μυστικό… επί χρόνια. Ενα θέμα για το οποίο τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπήρxαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ πολιτικών, κομμάτων αλλά και των απλών πολιτών.
…Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μαθευτεί η αλήθεια! Η αλήθεια που είναι σκληρή αλλά και αδιαμφισβήτη.
«Οι τόμοι του “Φακέλου της Κύπρου” θα επιδοθούν και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ το υλικό θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου θα είναι διαθέσιμο σε κάθε πολίτη», διαβάσαμε στον Τύπο.
Το ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι να έλθουμε αντιμέτωποι με ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα της ιστορίας μας είναι έτοιμο να απαντηθεί… τώρα 44 χρόνια μετά!
Ωστόσο παρόλο που διαβιούμε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή απ’ εκείνη του Αττίλα του ’74, τα γεγονότα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές μας λίγο ή και πολύ!
Κυρίως επηρεάζουν τις ζωές των απλών ανθρώπων που κουβαλούν πάνω τους τις επιπτώσεις και τις πληγές του παρελθόντος! Είναι κάτι το οποίο δεν… λειτουργεί έτσι για πολλούς από τους πολιτικούς.
Ειδοποιός η διαφορά λοιπόν ότι «ο λαός δεν ξεχνά». Δεν έχουμε ξεχάσει, τη Μικρασία τη Σμύρνη, την Πόλη… κ.λπ.!
Ο λαός δεν ξεχνά εν αντιθέσει με κείνους τους πολιτικούς που -λόγω της θέσης τους(;) δίκαια κι άδικα, εν γνώσει τους ή μη, συνειδητά ή ασυνείδητα- διαχειρίζονται τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, μην έχοντας κατά νου την απλότητα της λαϊκής ψυχής!
Κυρίως η Ιστορία δεν ξεχνά, κι ας επιχειρούν διάφοροι “ισχυροί” -έχοντας τα μέσα- με ενέργείες του να γράψουν την ιστορία κατά πως τους συμφέρει και για ίδιον όφελος!
Η Ιστορία έχει το προνόμιο να περιμένει· όλα είναι υπό κρίση και τελικά μόνο ο χρόνος είναι εκείνος που μπορεί να κρίνει τους απλούς και τους “μεγάλους”! Η Ιστορία και μόνον έχει αυτή τη δυνατότητα να τοποθετεί στο ανάλογο βάθρο τους τεθνεώτας!
Από την άλλη ο λαός δεν ξεχνά! Κι όπως ήρθε τώρα η ώρα να ανοιχτούν οι φάκελοι της Κύπρου, έτσι μετά από πολλά χρόνια θα μαθευτούν και οι αλήθειες για το σήμερα!
Ο λαός δεν ξεχνά· τι μεγαλύτερη απόδειξη ότι κανένας δεν έχει ξεχάσει το θέμα για το Μακεδονικό, 26 χρόνια μετά το ’92 οπότε και μας είχε απασχολήσει!

Χανιώτικα νέα (24.10.2018)


http://www.haniotika-nea.gr/i-fakeli-tis-kiprou-i-istoria-den-xechna/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου