Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ


ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΕΩΣ ΤΟ ΩΜΕΓΑ
Μου γράφει η Ειρήνη Σπανουδάκη* 







Αγαπητέ Βαγγέλη σε ευχαριστώ. Έλαβα '' το όπως το ψωμί '' .Είναι τόσο πετυχημένο και ταπεινός ο τίτλος σου γιατί και το ψωμί είναι τόσο ζητούμενο και καθόλου δεδομένο !
Είμαστε συγγενείς όχι μόνο λόγω καταγωγής και επαγγέλματος αλλά γιατί είχαμε τόσο σωστούς γονείς που μας οδήγησαν  στην Ποίηση! Τα είπες όλα από το άλφα έως στο ωμέγα .Οι στίχοι σου, όλο και πιο μεστοί σαν το σιτάρι , πιο  πανανθρώπινοι ,ευαίσθητοι...Χαίρομαι που  είδες  την Ειδομένη, που σαν δάσκαλος νιώθεις το αλληλέγγυο λάμδα. Τι εύρημα΄΄ τα γυαλιά της μυωπίας .....να αλλάξουμε ΄΄! Όχι δε φοβάται το μολύβι σου, φτερό γίνεται και πετά και γράφει και δυναμώνει .Ευλαβικά απλά αντέχει αντιστέκεται .Συνέχισε να γράφεις γιατί θέλουμε και το ψωμί και τα τριαντάφυλλα στο φως .
Συγκλονιστικό το ποίημα Του ανέμου .Εξαιρετική μουσική στις σελίδες 66-67 .

             Συγχαρητήρια 
                      με αγάπη Ειρήνη 


*Σπανουδάκη Ειρήνη (Αθήνα). Ποιήτρια και μεταγράστρια. Κατάγεται από τα Χανιά. Κόρη της ποιήτριας Βικτώριας Θεοδώρου. Σπούδασε γαλλική και ελληνική φιλολογία στην Αθήνα, γλωσσολογία στο Παρίσι και σλαβικές γλώσσες. Έργα: «Ομόκεντροι κύκλοι, «Τήλε», «Νοτιοσλάβοι ποιητές μπροστά στις βυζαντινές τοιχογραφίες», μεταφράσεις.


.






1 σχόλιο:

  1. Κατάπολλα ευχαριστώ, Ειρήνη! Για την άμεση απάντηση Και βέβαια για την την αγαπητική προσέγγιση στην ποίησή μου.
    Το γεγονός ό.τι τα γράφεις εσύ, που υπηρετείς τόσο όμορφα την ποίηση , τα χνάρια της Βικτώριας ακολουθώντας,
    με τον δικό σου τρόπο, λέει πολλά!

    ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΕ!
    ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή