Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΕΜΠΑΥΛΑΚΗ
Δασκάλα τάξης η Άννα Νεμπαυλάκη
Ένα βιβλίο του "εμείς"... 
Ένα βιβλίο από τη θεωρία στην πράξη και από την πράξη στη θεωρία... 
Μια πρόταση ουσιαστικής ευαισθησίας για την αυτοεκτίμηση μέσω της τέχνης... 
( Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης ,συντονιστής εκδήλωσης)



Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η  Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση Χανίων, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων και ο Εκδοτικός Οίκος Καλειδοσκόπιο διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Νεμπαυλάκη «Φτου και Βγαίνω, 8 κρυψώνες αυτοεκτίμησης για να βρεις τον εαυτό σου και να παίξεις με τους άλλους»,  το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ηλίας Κουρκούτας, Καθηγητής Ψυχολογίας στο ΠΤΔΕ  του Πανεπιστημίου Κρήτης
Κωνσταντίνος – Αλκέτας Ουγγρίνης, Αναπληρωτής  Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης
Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλος  1ης Περιφέρειας Χανίων
Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, Φιλόλογος

Συντονιστής της παρουσίασης:
Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος και  Λογοτέχνης

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα παιδιά του ΣΤ1 9ου Δ. Σχολείου Χανίων με ένα τραγούδι μελοποιημένο από την Αλκυόνη Μαλεκάκη συνοδεία πιάνου.
Στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση των καλλιτεχνών και συνεργατών με έργα που δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά ή έργα που δημιουργήθηκαν για το βιβλίο.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της συμβολής πολλών καλλιτεχνών από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την παραστατική τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο, αλλά και ειδικών από την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και την εκπαίδευση. Το «Φτου και Βγαίνω» είναι μια νέα εκπαιδευτική προσέγγιση, που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης του παιδιού για την αποτροπή της βίας. Επίσης, είναι μία εκπαιδευτική πρόταση που στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας με αρωγό την τέχνη. Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, καλλιτέχνες, φιλότεχνους, ψυχολόγους και γονείς. Είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, αλλά και για ενήλικες που ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία.

Ένας αριθμός βιβλίων θα διατεθεί δωρεάν στα σχολεία της Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης μετά από την στήριξη της έκδοσης από την  Περιφέρεια Κρήτης και τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ως Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και τη βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων. 

Συνεργάτες: Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Κωνσταντίνος Φίσερ, Κατερίνα Τσεμπελή, Χριστίνα Φοίτου, Πέτρος Ξενάκης, Αλίκη Χιωτάκη, Κοσμάς Λιλικάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Νίκος Καμπιανάκης, Άννα Κοντολέων, Αλκυόνη Μαλεκάκη, Ελένη Κατσιγαράκη, Θοδωρής Παπαδουλάκης, Μιχάλης Καλκάνης, Ευαγγελία Πυλαρινού, Κωνσταντίνος Πρώιμος, Αγνή Στρουμπούλη, Αλεξάνδρα Βλαζάκη, Ελευθέριος Παπαμιχελάκης, Αθηνά Ντούλια, Ελένη Καβαζίδου, Ρία Μαρκουλάκη. Εικονογράφηση, σχεδιασμός έκδοσης και σελιδοποίηση: Αλέξης Κουβαριτάκης. Επιμέλεια: Άννα Νεμπαυλάκη, Νερίνα Κιοσέογλου, Ανδρονίκη Κοκοτσάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου