Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ... 



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Δεν μου προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι τελευταίες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας! Ο λαός μας λέει «ανεμωμαζώματα, διαολοσκορπίσματα». Κι έφτασε ο καιρός που το δεύτερο σκέλος της σοφής ρήσης, επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή γνώριζαν οι… εχέφρονες!
Αλλοι πάνε από εδω κι άλλοι από εκεί!
Αν αναλύσει κάποιος το… “έργο” που έχει παρουσιαστεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και κυρίως από τον Ιανουάριο του 2015, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στη “λογική” της Κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία βασίστηκε στη θεωρία των “παιγνίων”!
Από την εποχή της “διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη”, με όλα τα ήξεις, αφήξεις, έως σήμερα ένα… καταφέραμε κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί!
Να μπούμε έως τα μπούνια στα μνημόνια, να ξεπουληθούμε και να υποθηκεύσουμε ακόμη και τα μνημεία μας!
Η χώρα τελικά βρίσκεται ακόμη εν συγχύσει, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς με αποκορύφωμα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες!
Πολλοί λένε κι ίσως να μην έχουν απολύτως άδικο· έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν!
Κάτι τέτοιες ώρες αντιλαμβάνομαι γιατί αυτός ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αντιλαμβάνομαι γιατί οι “εταίροι” στην Ε.Ε. δεν μπορούν να μας πάρουν στα σοβαρά!
Είμαστε μια χώρα που παίχθηκε από εμάς στα ζάρια και η ζαριά έδειξε ασόδυο!
Μια χώρα δίχως σοβαρή πολιτική, ακυβέρνητο καράβι, που ακόμη οι μουσικοί του παίζουν εύθυμα “εμβατήρια” για να… “καθησυχάσουν” τους επιβάτες του!
Μια χώρα που οι κυβερνήτες της εξακολουθούν να στοιχηματίζουν την τύχη της· έτσι δεν έκαναν από την αρχή;
Ποιος δεν θυμάται τη “διαπραγμάτευση” βασιζόμενη στη θεωρία των παιγνίων; Ποιος δεν το βίωσε κάθε φορά που βλέπαμε τα στελέχη της να επιδίδονται σε κολοτούμπες επειδή η κάθε τους ζαριά δεν έβγαινε, και ποιος δεν το αντιλαμβάνεται και τώρα όταν βλέπει να διοργανώνεται εκδήλωση για το “στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών”!
Στο στοίχημα όμως πρωτίστως δεν παίζεις τα εθνικά θέματα και κυρίως δεν στοιχηματίζεις κάτι που δεν σου ανήκει!

Χανιώτικα νέα (16.01.019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου