Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑΣΕΙΣ (ΒΙΒΛΙΟ)


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Β. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ



Γράφει ο Χρίστος Κωσταντουδάκης* 

 [...]  Φαίνεται πως είναι μια παλιά σου συνήθεια να κάνεις " Μια στάση εδώ- μια στάση εκεί" και να παρατηρείς τα πράγματα. Τα γεγονότα που ζείς, συμμετέχεις και αισθάνεσαι αποκτούν μέγεθος όταν είναι βιωματικά. Και είναι. Έτσι σαν σχήμα ομόκεντρων κύκλων με πυρήνα το βίωμα εξακτινώνονται και ακουμπούν τις πτυχές του ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος. Με όχημα τις λέξεις προσδίδεις στα κείμενα λογοτεχνική υφή και χρονογραφικό πρόσωπο. Πάντως η ανθολόγηση θεωρείται αντιπροσωπευτική και εύστοχη. 

Θεωρώ πως ο σκοπός της αποστολής του βιβλίου σε μένα είναι διττός. Αφ'ενός να χαρώ για την συμπερίληψη στις στάσεις σου και του χρονογραφήματος( έτσι το λέω εγώ) "Σαν χθές πριν από 98 χρόνια" που αναφέρεται στο χωριανό μου αοίδιμο Αρχ. Ελ. Νουφράκη και αφ' ετέρου  για να μου δώσεις την ευκαιρία να απολαύσω για μια ακόμη φορά την ταυτοτική γραφή σου. Επετεύχθηκαν και οι δύο στόχοι. Αντεύχομαι η Γέννηση του Χριστού και της θείας ενανθρωπήσεως του Θεού λόγου να αποτελέσει για όλους μας μια ακόμη ευκαιρία για αναγέννηση.

* Δάσκαλος - Ποιητής 



1 σχόλιο:

  1. Από καρδιάς ευχαριστώ τον καλό φίλο δάσκαλο - ποιητή Χρίστο Π. Κωσταντουδάκη για τα αγαπητικά του λόγια. Υπόχρεος πάντα σρην αγάπη σου, Χρίστο! Ο αγώνας μας για "λίγο περισσότερο φως", για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο της ποιητικής σου συλλογής συνεχίζεται! Χαιρετώ σε κι αγαπώ σε! Καλή, και λογοτεχνικά, χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή