Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΒΡΑΔΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ Β.Ο.Α.Κ, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
 
 
 
 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Σα σκέφτεσαι να βγεις στον ΒΟΑΚ για το Ηράκλειο, καλλιά σου ήταν να σου λείπει.
«Γύρευε τη δουλειά σου» που λέγαν και παλιότερα! Κάνε αναστροφή και γύρνα πίσω!
Ωστόσο, αν επιμένεις, ε! τότε ξεκίνα προσευχές κι ο θεός βοηθός!
Ωστόσο πρόσεξε μην κάνεις το λάθος να σε βρει η νύχτα στον δρόμο γιατί εκεί ο βαθμός δυσκολίας στην οδήγηση υπερπολλαπλασιάζεται! 
Αν όμως δεν μπορείς να κάμεις κι αλλιώς και είσαι πραγματικά τόσο περιπετιώδης ως προσωπικότητα, ετοιμάσου να απολαύσεις την εμπειρία του απόλυτου dark room! 
Ειδικά τώρα τον χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς, θα βρεις τον εαυτό σου ως “περιπλανώμενο” στο απόλυτο σκοτίδι με μοναδική βοήθειά σου τα φώτα του αυτοκινήτου σου!
Είναι η ώρα που η αδρεναλίνη κτυπάει στα κόκκινα, διότι θα έρθεις... αντιμέτωπος με οδηγούς με αντίθετη από εσένα πορεία που σχεδόν όλοι θα έχουν τα φώτα πορείας τους (μεγάλη σκάλα) να σου τυφλώνουν τα μάτια!
Έχε το χέρι σταθερά στο λεβιέ των δικών σου φώτων και… παίζε τους τα δικά σου φώτα! Μπορεί και να τους καταφέρεις να σβήσουν τα πορείας και να ανάψουν τα διασταύρωσης (μεσαία σκάλα).
Για αυτούς που σε ακολουθούν κατά πόδας -τους λεγόμενους και πιλαφάδες γιατί τρέχουν να προλάβουν το πιλάφι- και με τα φώτα τους σταθερά στη μεγάλη σκάλα, δεν μπορώ να σου προτείνω τίποτα από το να κάμεις όσο το δυνατόν πιο άκρη για να μην σε πάρουν αμπάριζα!
Προσοχή όμως, όχι και πολύ άκρη γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου ’ρθει κάνα κλαδί δέντρου ή θάμνου πάνω στο παρμπρίζ!
Δεν θέλω να σου μιλήσω για το οδόστρωμα, για τις λακκούβες που όσο πάει και πλησιαίνουν, που όσο πλησιαίνουν και βαθαίνουν· μέσα στο απόλυτο σκοτάδι μην έχεις την απαίτηση να τις δεις!
Ούτε και θέλω να σου μιλήσω για την extreme… πίστα που δημιουργείται όταν βρέχει! 
Μια παραίνεση μόνο: μην τρέχεις, μην βιάζεσαι, και να είσαι πάντα προσεκτικός για σένα και τους άλλους!  
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 11.1.2023)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου